Ovog vikenda, 21. lipnja, obilježava se Svjetski dan joge, a u tu svrhu održat će se zanimljiv međunradoni online događaj kojem svi mogu prisustvovati.

Putem stranice www.internationalyogaday.online svjetski poznati joga učitelji vodit će vas na putovanje kroz najrazličitije joga stilove i prakse. Od nježne energije Yina, fluidnosti pokreta u Vinyasi, tradicionalnog brojenja u Ashtangi, meditacije uz pjevanje mantri, i još mnogo različitih praksi kroz koje će svi zainteresirani moći istražiti raznolikost jogijskih pristupa, filozofije te približiti se iscjeliteljskoj moći joge.

Satovi će biti uživo i prethodno snimljeni te dostupni svim stupnjevima prethodnog znanja o jogi. Sve donacije i dio prikupljenih sredstava od kupnji joga paketa idu za zakladu The Loveland Foundation koja djeluje kao podrška djevojkama I ženama crne rase.

Naša misija je okupiti globalnu joga zajednicu kako bi odali počast našoj praksi, svim učiteljima i studentima joge. Ujedinili smo se na Međunarodni dan joge kako bismo iskoristili potencijal koji joga nosi te razvili našu socijalnu i rasnu svijest te zacijelili naše zajednice. Želja nam je stvoriti siguran i osnažujuć prostor koji je iznad rase, starosti, spola, religije, seksualne orijentacije i gdje je svatko dobrodošao. Podržavamo zajednice BIPOC-a u njihovom opravdanom zahtjevu za promjene, pravdu i jednakost, govori mi Dee Koprivc, jedna od organizatorica i joga učiteljica s adresom u Zagrebu.

Loveland zaklada posvećena je zalaganju za rasno različite zajednice na svoj jedinstven i snažan način s fokusom podrške za djevojke i žene crne rase. Resursi i inicijative zaklade stavljaju na prvo mjesto prihvaćanje, samoiscjeljenje i omogućavanje mogućnosti onima za koje se zalažu. Imati pristup praksama koje pozitivno utječu na naše mentalno i fizičko blagostanje je privilegija koju treba učiniti svima jednako dostupnom. Svojim sudjelovanjem i donacijama podržavate rad i pružate potporu Therapy Fund kojeg je osnovala Rachel Cargle za crne žene i djevojke. Više o zakladi pronažite ovdje.

O organizatoricama manifestacije:

Mi smo Suze Retera i Dee Koprivc, organizatorice ove manifestacije i djelujemo iz Amsterdama (Suze) i Zagreba (Dee). Obje smo predani jogiji i joga učitelji, a naša najveća strast je dijeljenje mudrosti joge. Suze je osnivačica Global Flow Retreats, a Dee je osnovala Supersoul.Yoga  – okupljajući jogije koji imaju vrlo značajan utjecaj na naše zajednice i šire. Jako smo uzbuđene što smo uspjele udružiti snage na poseban dan – Međunarodni dan joge koji posvećujemo našoj crnoj braći i sestrama.