Maja Vrčković Župetić kreativna je vlasnica novog online cvjetnog studija Maya Floral Studio, koji će osvojiti sve zaljubljenike u biljke i cvijeće, a u razgovoru nam je otkrila zašto najviše voli prirodnu formu i kakve aranžmane preporuča za nadolazeće blagdansko vrijeme

maya floral studio

Maya Floral Studio trenutno djeluje kao online studio, a fokus je kreacijama za svadbene svečanosti ili manje događaje i proslave. Nastao je kao Majina želja da nastavi raditi ono za što se školovala i što najviše voli, nakon što je prije desetak godina izašla iz struke i krenula sasvim drugim putem. Maja nam priznaje da inspiraciju pronalazi u prirodi, izmjenama godišnjih doba te šumskom i livadnom cvijeću, što se vidi u divnim aranžmanima.

Ideja mi je stvarati aranžmane inspirirane prirodom i vrtom, gdje je cvijeće u prirodnoj formi. Želim da svaki cvijet može doći do izražaja te ispričati svoju priču. Nastojim biti održiva koliko je to moguće, uvijek pratiti sezonu cvijeća i dati prednost sezonskom, lokalno uzgojenom cvijeću i zelenilu nad onim uvoznim.

maya floral studio

maya floral studio

Zimski ugođaj uz cvijeće

Na naš popis najljepših adventskih vijenaca definitivno dodajemo i onaj iz Maya Floral Studija. Za ovo blagdansko vrijeme Maja preporuča adventski vijenac ili dekoraciju od svježeg bora i zelenila, koji u dom unosi dodatnu toplinu i prekrasan miris. „Slijedeći ideju održivosti, dodala bih nekoliko prirodnih dodataka, poneku staklenu kuglicu ili ukrasnu traku za dašak luksuza i svečanog blagdanskog ugođaja.“

maya floral studio

maya floral studio

S obzirom da je jedno od glavnih područja njenog djelovanja dekoracija vjenčanja, upitali smo Maju i za zimske svadbene prijedloge.

Za zimsko vjenčanje preporučila bih dekoraciju u bijeloj boji ili u kombinaciji pastelnih nijansi kako bi se cvijeće stopilo s vremenom, maglom i snijegom. Krajem zime bilo bi lijepo kombinirati zumbule, tulipane, ranunkule i anemone koji bi podsjetili na dolazak proljeća i buđenje prirode nakon zimskog sna.

maya floral studio

maya floral studio

Na hrvatskoj cvjećarskoj sceni može se pronaći za svakoga ponešto, ali uvijek postoji i prostor za novitete. Kao i u svakoj drugoj industriji, želje i potrebe kupaca stalno se mijenjaju, dolaze novi trendovi i ljudi su željni nečeg novog, drukčijeg i posebnog, a možemo reći da Maya Floral studio to zasigurno i pruža.

Foto: Maya Floral Studio