Ove nedjelje započinje adventsko vrijeme, što znači da još uvijek stignete nabaviti prigodan vijenac. Inspirirajte se predivnim modelima koje su za ovu sezonu osmislili hrvatski kreativci

Blagdanske radosti uključuju i ukrašavanje doma, a u to ulazi i odabir adventskog vijenca koji će krasiti interijere u ovo svečano vrijeme. Svake godine u tjednu prije paljenja prve svijeće razmišlja se o tome kakav bi vijenac ove godine bio najbolji i gdje ga nabaviti. Ovoga puta olakšali smo vam izbor i donosimo popis adresa na kojima se možete pronaći sasvim posebne blagdanske vijence ili inspirirati se za samostalnu izradu.

Samonikla

Otkad su se pojavili na sceni, Samonikla oduševljaju svojim kreativnim vizijama cvjetnih buketa i dekoracija koje našu posebnu punu pozornost dobivaju u blagdansko vrijeme. Zašto? Zbog fantastično jednostavnih a posebnih adventskih vijenaca koje će svakom domu dati jedan dizajnerski štih, koji priznajmo, svi volimo postići!

Samonikla advenstski vijenac

Tvoje

Tko kaže da božićne dekoracije moraju biti u crvenoj ili zlatnoj boji? Cvjetni studio Tvoje predlaže blagdansko šarenilo u obliku cvijeća i svijeća, a mi se ne možemo više složiti. U ponudi su tri veličine vijenca, a svi su ukrašeni svježim, suhim, ali i sjajnim detaljima. Ako želite razbiti zimsko sivilo, ovo je prava adresa!

tvoje

Đardin

Ova zagrebačka boutique cvjećarnica za ovogodišnji vijenac predlaže prirodne materijale i ukrasne tanjuriće koje kasnije možete iskoristiti za serviranje božićnih kolačića. Kreativnu suradnju ostvarili su i s hrvatskim OPG-om Novosel, čije svijeće krase njihove jedinstvene vijence.

đardin

Cvit Happens

Svi vjenčići iz Cvit Happens pleteni su prirodnim zelenilom koje uključuje grančice jele i bora te čempres. Dodatno su razigrano dekorirani kuglicama, lizaljkama, vrpcama i prirodnim elementima poput češera ili cimeta, a mi bismo kao najposebniji vijenac izdvojili onaj s ukrasom sveprisutnog orašara. Kako kažu i sami – Merry Cvitmas!

cvit happens

Saša Šekoranja

Čim zahladi s velikim se iščekivanjem čeka blagdanski izlog cvjetnog studija Saše Šekoranje, a sada iz njegove radionice stižu i sasvim posebni adventski vijenci. Glavni motiv ove godine su mašne koje lebde, a nama se baš sviđa i detalj metalne imele. Elegantno i dominantno jednobojno, ali nikako dosadno.

saša šekoranja

Krameraj x Olivin

Ako ove godine želite svojim rukama izraditi adventski vijenac, imamo prijedlog gdje se inspirirati. Zaljubljenice u uređenje i stiliziranje interijera, Maja Kranjec i Antonela Gaura zajedničkim su snagama napravile nekoliko verzija DIY adventskog vijenca, a predlažu tradicionalne opcije sa zelenilom ili modernije bez njega. Od ukrasa su koristile prirodne dekoracije poput oraha, naranči i pamuka ili pak keramičke i metalne dodatke. Ne znamo koji nam je bolji, ali znamo da ćemo ih probati napraviti!

krameraj

krameraj

Foto: Instagram