Na domaćem se tržištu pojavila Luda Baba, novi zanimljiv brend ruksaka, torbi, ali i drugih različitih predmeta izrađenih od recikliranih materijala.

Iza ove priče stoji Marta Grbešić, vlasnica PMS galerije koja je nakon zatvaranja pokrenula svoju proizvodnu priču.“Iskreno sjećam se točno kada je nastala Luda Baba jer već dugo recikliram i pomalo stvaram vlastite proizvode bazirane na toj ideji. Ne sjećam se niti kada sam točno počela reciklirati, bilo je to davno. Prije nekoliko godina sam počela koristiti bannere kada me prijatelj povezao sa svojim prijateljem koji radi u printaoni i dao mi taj otpad. Tu sam počela kombinirati bannere s meni već poznatim i jako dragim vrećicama, slamkama i tekstilnim ostacima koje dobivam s različitih strana. Mislim da je tako nastalo i ime – došla sam doma sa hrpom rola od bannera i smijala se k’o luda baba (smijeh). I tako je spontano osnovni materijal “Lude Babe” postao banner u kombinaciji s drugim recikliranim materijalima.”

Marta se već dugo bavi recikliranjem i kako mi kaže, voli skupljati otpad te ga uvijek pokušava iskoristiti na bezbroj drugih načina. U takvim eksperimentiranjima joj dolaze ideje koje na kraju ispadnu jako dobro. Za sada u svojoj ponudi ima ruksake, višenamjenske posude za cvijeće ili nešto drugo. Također, hekla i vrećice nakon čega nastaju dekorativne ptice koje ujedno služe kao “čuvarice vrećica” ili nekih drugih sitnih stvarčica jer u njih možete nešto i pospremiti.

“Volim od starog napraviti novo, a najviše sam fokusirana na ruksake i različite višenamjenske posude koje se mogu koristiti i za druge stvari. Volim se igrati s dizajnom i idejama, pogotovo kada se radi o ponovnoj upotrebi starih materijala. Recikliranje je unatrag par godina postalo popularno i to mi je drago za vidjeti.”

Do Lude Babe trenutno možete doći putem Instagram profila, a neke je proizvode moguće kupiti i putem nove platforme stand.hr.