Čini se kao da se stvari polako vraćaju u normalu, a brojne aviokompanije razmišljaju intenzivirati letove s Hrvatskom. Ovih je dana stiglo i nekoliko novosti po tom pitanju.

Naša nacionalna kompanija Croatia Airlines, od kraja ožujka 2022. godine ponovno će uvesti redovnu liniju između Zagreba i Barcelone. Linija između ova dva grada prvi je puta uvedena još 1999., a zatim ponovno u ljeto 2009. nakon čega je bila aktivna sve do ljeta 2020. Odlučeno je da se zbog potražnje linija obnovi, a sada su već u prodaji karte za direkte letove iz Zagreba za Barcelonu. Prvi let je najavljen za 27. ožujka 2022. , a do sredine prometovat će dva leta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. U planu je zadržati liniju sve do kraja listopada 2022.

Turkish Airlines je također najavio povećanje broja tjednih letova na liniji između Istanbula i Zagreba. Od siječnja 2022. letjet će se čak 13 puta tjedno iz Zagreba za Istanbul, što je u odnosu na ovaj prosinac više za tri leta. Tim će se intenzitet letenja prema Istanbulu dovesti skoro na brojku prije pandemije. Već od 1.1. 2022. između Zagreba i Istanbula dostupna su dva leta dnevno, u jutarnjim i večernjim satima, osim srijedom kada će Turkish prema Zagrebu imati jedan dnevni let.

letovi iz zagreba

Najsvježija novost spaja Zagreb i Napulj koji su od nedavno, 17. prosinca, povezani irskom niskotarifnom kompanijom Ryanair, a izvodi ih partnerska Lauda Europe. Avioni lete dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, a u planu je i ljetni raspored letenja sve do 28. listopada 2022.

 

Foto: Pexels