Poznati režisersko-glumački dvojac koji nam je u prošlosti donio 5 sjajnih zajedničkih filmova vraća se na set, i to zbog filmske adaptacije novele Davida Granna po imenu “The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny, and Murder”.

Leonardo DiCaprio i Martin Scorsese bez sumnje su jedan od najuspješnijih poslovnih parova na kino platnu, što dokazuje ne samo zarada njihovih igranih filmova (1.3 milijarde dolara), već i brojne nominacije i nagrade struke. Samo za Oscare nominirani su 31 puta, a od toga su čak 9 zlatnih kipića doista i ponijeli doma.

Ova dobro uštimana režisersko-glumačka priča nastavlja se dalje, i to zahvaljujući korporaciji Apple Original Films, koja je dobila prava na ekranizaciju novele “The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny, and Murder” autora Davida Granna. Film će režirati Scorsese, a DiCaprio će se pojaviti u glavnoj i u producentskoj ulozi.

The Wager je novela temeljena na istinitoj priči koja nas vodi u 1740-e i radnjom prati 30 muškaraca koji su doživjeli brodolom i spašavaju se pristankom na obali Brazila. Izolirani i izgladnjeli, posljednjim snagama izgradili su slabašno plovilo kojim će se vraćati natrag više od 100 dana i naposljetku biti dočekani kao heroji. No, šest mjeseci kasnije, drugo oronulo plovilo pristat će na obalu Čilea. Ovaj čamac sadržavao je tri dodatna brodolomca iz originalne postave broda, a oni su ispričali sasvim drugu priču. Trideset mornara koji su se iskrcali u Brazilu nisu bili heroji – oni su bili pobunjenici. Prva skupina je odgovorila vlastitim protutužbama, protiv tiranskog višeg časnika i njegovih pristaša. Postalo je jasno da je, dok je bila nasukana na otoku, posada zapala u anarhiju, sa zaraćenim frakcijama koje su se borile za dominaciju nad neplodnom divljinom. Nakon najnovijih saznanja, sazvan je vojni sud koji će utvrditi tko je govorio istinu, ali i sankcionirati smrću one koje će proglasiti krivima.

Dok čekamo na ovaj film, u međuvremenu ćemo imati priliku uživati u još jednoj Scorsese-DiCaprio suradnji, jer 2023. svoju premijeru će imati njihov 6. zajednički film: Killers of the Flower Moon, koji je trenutno u postprodukciji.

Foto: Getty Images