Riječ je o poprilično zvjezdanom filmu, koji je crna apokaliptična komedija i čeka se već neko vrijeme jer daje svojevrsni komentar na današnje društvo

Prvi trailer za film “Don’t Look Up” procurio je na Twitteru, a unatoč ne baš posebnoj kvaliteti, kratki video je potvrdio da su sve najveće zvijezde filmske industrije (a jedna i glazbena) uspjele stati u ovaj film.

U samo 27 sekundi nismo puno saznali o radnji niti o tonu filma, no malo je reći da pogled na glumački postav ne ostavlja veliku znatiželju za ovim Netflixovim uratkom Adama McKaya. Ono što se zasad zna jest to da su Leo i Jennifer dvoje astronoma poprilično niske razine koji saznaju da se ogroman komet približava prema našem planetu, što bi moglo značiti kraj čovječanstva kakvog poznajemo.

Kratki video prikazuje DiCaprija koji teško diše u javnom WC-u prije sastanka s predsjednicom SAD-a, fantatičnom Meryl Streep.

Osim navedenih, postav čine Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Matthew Perry, Chris Evans, Tyler Perry, Melanie Lynskey, Rob Morgan, Mark Rylance, Michael Chiklis i Ron Perlman.

Film je isprva planiran kao alegorija o klimatskim promjenama. Međutim, budući da je pandemija stala na put filmskoj produkciji, McKay je oblikovao film kako bi potaknuo razgovor o tome kako komuniciramo u modernim vremenima. Prema McKayu: “Ne možemo više niti razgovarati jedni s drugima. Ne možemo se čak niti složiti. Dakle, radi se o klimatskim promjenama, ali u korijenu je film o tome što je internet, što su mobiteli, što je suvremeni svijet učinio s načinom naše komunikacije.”

Još uvijek nema datuma izlaska ove mračne komedije, ali očekuje se da će se emitirati na Netflixu kasnije ove godine.

 

Foto: PR