Kreativne radionice mogu biti jako dobar izlaz iz stanja potištenosti, mogu biti dobra antistres terapija i zanimljiv način da možda pomaknete vlastite granice, u bilo kojem od smjerova i pri tome naučite nešto novo.

S obzirom na to da već neko vrijeme pričamo o globalnoj epidemiji, a na lokalnoj razini smo još i nedavno doživjeli potres, predlažemo vam ove tri radionice kao dobru antistres terapiju za ovaj tjedan. Prethodno znanje nie potrebno. Samo volja.

Iskustvena radionica ‘Dizajn emocija’ Bacača Sjenki

Riječ je o šestodnevnoj izvedbenoj radionici naziva ‘Dizajn emocija’ koju organiziraju Bacači Sjenki u sklopu projekta ‘Centar oblikovanja svakodnevice’ u kojem sudjeluju HDD, MUO, ULUPUH, Bacači Sjenki te Grad Zagreb. Radionica će se održati 19. i 20. lipnja u Močvari, a od 23. do 26. lipnja u prostorijama Pogona. Radionicom se želi kroz četiri primarne emocije: strah, ljutnju, tugu i radost otvoriti prostor za iskustveno upoznavanje s emocionalnim odgovorima na okolnosti koje su zadesile građane Zagreba: koronavirus i potres, te načinima na koje okolnosti oblikuju njihovu svakodnevicu.

Radionica je besplatna, a na nju se mogu prijaviti svi zainteresirani građani, a prijave su putem e-obrasca do 17. lipnja.

Likovna radionica izrade pejzaža na Ribnjaku

Na koji način izraditi pejzaž točkanjem? Na ovoj besplatnoj radionici koja se održava 20. lipnja u Art parku na Ribnjaku odgovorit će vam na to pitanje. Pointilizam je tehnika kojom ćete istražiti odgovor u sklopu kreativnih programa OMart , a moguće je sudjelovati u paru. OMart programi se provode pod vodstvom Melite Omeragić, akademske kiparice i waldorfske pedagoginje koja dugi niz godina samostalno i u suradnji s obrazovnim i kulturnim institucijama te akterima iz umjetničkog područja dopridonosi razvoju likovnih programa s ciljem razvoja senzibiliteta za likovnost i kreativnosti kod djece, mladih i odraslih osoba te Petre Popović, magistre edukacije likovne kulture.

Radionica traje od 17 do 18:30 sati, namijenjena je djeci i odraslima, a broj polaznika je ograničen stoga je bitno prijaviti se na: om.art.radionice@gmail.com.

Akvarel u parku

Ovog četvrtka, 18. lipnja, cure iz Ateljea na br. 1 pripremaju jednodnevnu likovnu pop-up radionicu akvarela u Parku dr. Franje Tuđmana. Polaznici će istraživati nove tehnike te se igrati tirkiznim veselim tonovima dok sjede na travi i svježem zraku. Radionica traje od 18 do 20 sati, a cijena je 150 kuna i uključuje potreban materijal tijekom radionice te stručno vodstvo. Potrebno je prijaviti se na: ateljenabr.1@gmail.com. U slučaju lošeg vremena radionica se seli se u Atelje na br. 1 – A1.

 

Foto: Unsplash