“Kako bismo se lakše nosili s izazovima sadašnjeg trenutka i ove smo godine odlučili probuditi našu snagu i potaknuti motivaciju” poručuju organizatori Pogonovih plesnih susreta koji u suradnji s plesnom umjetnicom Tamarom Curić organiziraju plesne susrete kreativne vrste u prostoru velikog dvorišta iza zagrebačkog Jedinstva.

Susreti se baziraju na praksama kreativne komunikacije, metode čiji je glavni cilj autentična i slobodna komunikacija sa samim sobom, kao i s okolinom. Ona se naslanja na umjetničke prakse i metode koje se primjenjuju u suvremenoplesnim umjetničkim kreativnim procesima. Riječ je o jednostavnim, zabavnim tjelesnim igrama, zadacima i vođenim vježbama za neplesače. Naravno, plesači su dobrodošli, no prethodno znanje nije potrebno.

Radionice će se održavati svake srijede u 17 sati u prostoru velikog dvorišta iza Pogona Jedinstvo. U slučaju lošeg vremena radionice se otkazuju ili se ovisno o mogućnostima i epidemiološkim mjerama prebacuju u prostor Pogona Jedinstvo, o čemu će prijavljeni sudionici biti obaviješteni. Broj sudionika ograničen je na 15, a jedino što vam je potrebno za sudjelovanje su tenisice i odjeća u kojoj vam je udobno kretati se! Sve radionice su besplatne uz obaveznu prethodnu prijavu putem ovog obrasca.

“Ovo je prilika da se rasteretimo, budemo poletni i kreativni, osjetimo i osvijestimo potrebe svog srca i uživamo punim plućima u svakom danu. Nadamo se da ćete nam se pridružiti, vidimo se u Jedinstvu!”

Tamara Curić je profesionalna plesačica, koreografkinja, pedagoginja i aktivna članica nezavisne kulturne scene. Organizatorica je različitih akcija i projekata vezanih za razvoj suvremenog plesa i plesno stvaralaštvo. Fokus njezinog rada je na integraciji plesa u svakodnevni život kroz edukaciju, plesa kao alata za uspostavljanje otvorenog, svjesnog i kreativnog društva.

Fotografija: Craig Chitima