Odlazak na plažu podrazumijeva višestruke pripreme. I pri tom ne mislimo samo na kremu za sunčanje i dobar model badića. Biti zadovoljno sit jednako je važno.

Ljetne vrućine sa sobom nose i neka drugačija gastro pravila. Lagano, osvježavajuće i hranjivo ljetni su gastro imperativi koji će vam dopustiti zadovoljno izležavanje na plaži bez granica. Evo nekoliko ideja što sa sobom možete ponijeti na plažu.

Svježe voće

Ovaj ste prijedlgo vjerojatno i očekivali, ali vrijedi ponoviti. Ljeto nudi puno mogućnosti za izbor svježih, sočnih ukusnih voćki. Dinje, lubenice najslađe se jedu blizu mora, a tu su i breskve, nektarine, grožđe, kupine, smokve. Pomiješajte nekoliko voćki u voćnu salatu i dodatno ih polijte limunovim sokovom kako ne bi oksidirale.

Orašasti plodovi i sušeno voće

S orašastim ćete plodovima također proći jednostavno. Jednostavo ih je prenijeti i imati pri ruci, a dat će vam svu potebu energiju i držati sitima neko vrijeme.

Kuhani ili pečeni kukuruz

Ako vam ga već ne ponude negdje na plaži, sami ga jednostavno pripremite doma.

Energetske pločice

Ovo je dobra zamjena za junk food, ako ste možda pomislili kao najpraktičnije rješenje. Energetske pločice su hranjive, a kupite li one s malo čokolade, nadomjestit ćete potrebu za šećerom.

Voda i prirodni sokovi

Oko tekućine nema dileme – ponesite je dovoljno da se lijepo tijekom cijelog boravka na plaža hidrirate. Imajte sa sobom prijenosni frižider i odvojite malo vremena i truda kako biste napravili prirodni sok od limuna ili pak ohladili prethodno skuhani čaj. Dodajte malo mente ili meda i uživajte!

 

Foto: Pexeles, Unsplash