Zagrebačka Kačićeva ulica prije mjesec dana postala je bogatija za mali dućan i bar u kojem se možete okrijepiti odličnom veganskom hranom – ali naše simpatije pokupila je riža na mlijeku

Smoothiekaša je prvi smoothie, rice & juice bar u Hrvatskoj. Da, da, dobro ste pročitali. Znate ono mjesto koje priželjkujete jer vam se strašno jede brzinska juhica ili dobar sendvič? E pa, ako se nađete u blizini zagrebačke Kačićeve ulice, sada imate način za ispunjenje tih želja.

Ondje se otvorila mala Smoothiekaša, gdje osim na ukusne smoothieje, salate, sendviče, juhice i slična veganska jela, možete doći i po jednu dozu djetinjstva – odlične kremaste riže na mlijeku u posudici, odnosno Rizzi Eazy, pripremljene od biljnoga mlijeka u raznim, jednako ukusnim kombinacijama. Kako vam zvuči jedna riža na mlijeku kuhana u bijeloj i crnoj čokoladi s kinder buenom? I mislili smo.

Smoothiekaša Rizzi Eazy

Osim riže na mlijeku, na ovoj simpatičnoj novoj lokaciji možete pronaći mlijeko od lješnjaka i kokosa, humus u zdravom sendviču, ukusni džem ili juhu, koje priprema Zlatko Štefanac koji je Smoothiekašu i donio na svijet. Svi sastojci stižu iz malih OPG-ova, što potvrđuje i Happy Cow certifikat na samom ulazu, a naglasak je na tome da su sva jela veganska.

Smoothiekaša

Tako ćete u svojoj juhi dobiti brokulu iz Zadra i jabuku iz Zagorja. Zlatko, koji je radio u barovima diljem Hrvatske, kao i u Berlinu te Tenerifima, posebno je ponosan na svoje bademovo mlijeko, stoga ne bi bilo zgorega popiti jednu specialty kavu upravo uz ovaj biljni nektar. Ili craft pivo, ako vam je gušt! Vlasnicima ljubimaca svidjet će se i to da je Smoothiekaša dog i cat friendly. 

Smoothiekaša salata i smoothie

Osim što možete prizalogajiti, police Smoothiekaše krase i domaća bučina ulja, bučin namaz te sjemenke, ulje od konoplje te proteinski keksi s konopljom i sličnim dodacima, a očekuje se uskoro mnoštvo noviteta – poput premium čajeva i domaćih dipova za nachose. 

Smoothiekaša sendvič i salata

Nakon što smo sve ovo saznali, jedino što smo se zapitali jest: ne treba li Smoothiekašu svaki kvart?

 

Foto: Matea Mikić Pavlović