Na najstarijem hrvatskom ekološkom imanju, Zrno u Habjanovcu, ručno i u malim serijama proizvodi se majstorski kruh od kiselog tijesta koji je sjajan odabir ako razmišljate o zdravoj prehrani

Ovaj ekološki kruh od kiselog tijesta je 100% bez aditiva i štetnih sastojaka i u njemu mogu uživati i osobe koje su inače osjetljive na teško probavljiv gluten i aditive iz konvencionalnih vrsta kruha. Spravlja se s izvorskom vodom iz arteškog bunara koja se crpi iz dubine od 120 metara, a dio brašna melje se neposredno prije zamjesa, što ovom kruhu daje poseban karakter svježine i hranjivosti.

Zrno eko imanje organski kiseli kruh

Ukupno 11 vrsta slasnih kruhova sa Zrna peku se bez pojačivača okusa, bojila, stabilizatora i ostalih aditiva. Posebnost je i kultura divljeg kvasa, razvijana šest godina kako bi se dobila najbolja moguća kvaliteta. Zahvaljujući enzimskoj aktivnosti kruh je “živ” te stajanjem ne gubi na svojoj kvaliteti – najbolji okusi razvijaju se 24-48 sati nakon pečenja.

Zrno eko imanje organski kiseli kruh

Zrno kruh je predvodnik „sourdough“ scene još od 2011. kada je pokrenuta sama proizvodnja pekarskih proizvoda na istoimenom imanju, a omiljen je među onima koji traže prirodne okuse i ekološku kvalitetu. Među najpopularnijim vrstama je kayu kruh sa smeđom rižom, tahini s maslacem od sezama, kruh s 5 žitarica te bezglutenski kruh koji je prvi organski bezglutenski kruh u Hrvatskoj.

Zrno eko imanje organski kiseli kruh

Sve vrste Zrno kruha možete pronaći ekskluzivno u svim bio&bio trgovinama.