Smješten blizu srca bečke turističke scene, ali ipak dovoljno udaljen od nje, Kleines Cafe poznat i kao “mali kafić” već se godinama nalazi na listi tajnovitih mjesta koja vrijedi posjetiti izvan uobičajenih turističkih ruta u Beču. Malecna je to i vrlo ugodna adresa, na kojoj se redovito okupljaju lokalci kako bi uživali u vrhunskoj kavi, štrudlama i Sacher torti. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oz Okc | Vienna | Munich (@thissoz)

Franziskanerplatz na kojem se nalazi ovaj lokalcima omiljen kafić mjesto je bogate povijesti. Nekoć je to bio uski prolaz koji je vodio do franjevačke crkve, da bi 1624. godine, rušenjem obližnje kuće, bio pretvoren u trg kakvim ga danas poznajemo. Iako postoje mnoge priče za ispričati o crkvi i trgu, jedan od posjećenijih lokala vrijednih spomena ovdje je definitivno Kleines Cafe, koji se nalazi na adresi Franziskanerplatz 3 i na uglu Singerstrasse. Zgrada u kojoj se nalazi primjetno je viša od svoje susjede, a to je zato što su gornja 2 kata dodana tek 1802.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MΔRΓIN (@marso_me)

Dok je sama zgrada u kojoj se nekoć nalazilo javno kupalište rasla, Kleines Cafe smjestio se u prizemlju i ostao vjeran svom imenu. Riječ je o malenom, ali ugodnom prostoru koji ima ambijent i karakter klasične bečke kavane. Odlično je mjesto za popiti kavu i diviti se trgu na kojem se nalazi, a zahvaljujući svojoj pitoresknosti bio je i zvijezda filma “Before Sunrise” s Ethanom Hawkeom i Julie Delpy u glavnim ulogama.

Ako se nađete u Beču, naša preporuka je da svakako svratite na ovu adresu i ulovite malo te autentične bečke atmosfere uz, naravno, finu kavu i tradicionalne slastice!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by porter liqueur (@porter_liqueur)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by allillusionhere (@allillusionhere)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emmanuelle Buchet (@emmanuellewb)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BLUINSE (@kyufleck)

Naslovna fotografija: @marso_me

Foto: Instagram