Svi bismo voljeli ovaj ljetni ‘glow’ prenijeti u jesensku sezonu. Koji su ključni koraci da bismo u tome uspjeli?

Ljeti nema ništa ljepše no biti bez šminke, ujednačenog tena zahvaljujući preplanulosti i s laganim ‘glow’ efektom koji jednostavno dolazi s bezbrižnim danima ljetnog odmora. No, kako taj isti izgled zadržati i kada naše lice nema jednaku izloženost sunčevim zrakam kao ljeti i kada nastupe tmurni dani koji kratko traju. ‘No-make up look’ dobio je novo značenje. On više nije samo izgled koji se ostvaruje laganim make-upom, već se radi o licu koje uistinu može biti bez šminke jer koža izgleda toliko zdravo da joj ona nije potrebna.

‘Skincare’ nikada nije bio toliko popularan kao u karanteni, a u živote mnogih unio je i nove navike. Koje od njih implementirati u zaposlenu dnevnu rutinu, ako ne želite nositi make-up svaki dan? Otkrivamo u nastavku!

Ljepota dolazi iznutra

Prehrana – što, kako i kada jedete ima najveću ulogu u vašoj ljepoti i zdravlju vaše kože. Isto kao i dovoljna količina tekućine. Što više pazite što jedete, konzumirate li što manje kave i alkohola, kao i mliječnih proizvoda, to ćete lakše ostvariti zdrav izgled kože. Sve što unosimo utječe na najveći organ na tijelu i zato, ako želite izgledati svježe i zdravo, tako morate i krenuti živjeti.

Eksfolijacija

Otklanjanje mrtvih stanica s kože trebala bi postati vaša higijena, baš kao što je odlazak kod zubara ili na manikuru i pedikuru. Naravno, s njom treba biti pažljiv i dovoljno dobro poznavati svoju kožu kako u tome ne biste pretjerali. Isto tako, odaberite proizvod za eksfolijaciju koji u potpunosti odgovara vašem tipu kože.

Vitamin C

Sada kada smo koži priuštili svu potporu iznutra i očistili je od mrtvih stanica, dolazimo do koraka koji će izjednačiti ten, smanjiti bore i dati joj sve potrebno za novi, zdraviji izgled. Vitamin C jako je snažan po tom pitanju i donosi jako brze i vidljive promjene na vašem licu.

Pigmentacija

Nadamo se da ste tokom izlaganja suncu i uživanju na moru posebnu pažnju posvetili i pigmentaciji kože, osobito ako joj naginjete. Ako ne, na tržištu postoji puno brendova koji u svojoj ponudi imaju ciljane proizvode. Mi vam predlažemo one na prirodnoj bazi poput moćnih seruma ili koncentrata koje možete koristiti svaki dan.

Područje oko očiju

Najosjetljivija koža je ona oko očiju, a ta ista koža prva otkriva umor ili stres. Zato zaslužuje posebnu pažnju zahvaljujući kojoj vam neće biti potrebna dodatna prekrivanja. Smanjite otečenost ili podočnjake odgovarajućom kremom, koja će se pobrinuti i za hidrataciju te popunjavanje bora. Uz otvoreniji pogled ‘no make up look’ je zagarantiran!

Foto: Unsplash