Pitate li se još uvijek zašto se toliko piše o C vitaminu kada se radi o njezi kože, postoji jedan način da dobijete odgovor – isprobajte ga!

Trendovi o ‘skincareu’ stalno se mijenjaju, ali postoji nekoliko sastojaka o kojima se piše već godinama, koji su još uvijek glavna tema kada se radi o njezi kože. Među njima je svakako vitamin C, a njegovu moć znaju oni koji su ga isprobali. Vitamin C ima snažan anti-age učinak, smanjuje bore i izjednačava ten. Uz to je i genijalan antioksidans te kao takav ključan u svakodnevnoj njezi kože. Pojačava kolagen, a i daje licu onaj zdrav i mladenački izgled i bez šminke.

Odakle krenuti i kako odabrati omiljeni proizvod? Danas na tržištu postoji jako puno brendova koji su lansirali svoje vitamin C serume. Jedna smjernica s kojom se možete poslužiti svakako je ime brenda kojeg preferirate. Ako ste već pronašli ‘skincare’ ime koje čini promjene na vašem licu, najbolje je da potražite njihove proizvode sa sastojkom vitamina C. To je dobar početak.

No, ono što vam danas otkrivamo je mali trik pomoću kojeg će njegovo upijanje i učinkovitost biti još bolji. Naime, najbolja priprema za nanošenje vitamina C je – eksfolijacija. Radi se o uklanjanju mrtvih stanica kože lica koje inače otežavaju upijanje zdravih sastojaka. Njihovim redovitim uklanjanjem blagodati vitamina C bolje će se apsorbirati i imati jači učinak. Naravno i s eksfolijacijom morate biti pažljivi te je ne raditi prečesto, ovisi o proizvodu i osobito morate paziti da ona bude u skladu s vašim tipom kože. Isto je i s vitaminom C od kojeg je ponekad kožu potrebno i odmoriti, zato si slobodno nakon par mjeseci priuštite ‘skincare’ detoks na par tjedana. Evo recimo, kada ste na odmoru, a on je, nadamo se, pred svima vama.

Foto: Unsplash