Većina kozmetičkih salona je zatvoreno, kao i onih frizerskih. Evo kako možete ‘updateati’ svoje kućne beauty rutine.

Nažalost korona virus sa sobom je doni postroženje mjera, tako da su neki kozmetički i frizerski saloni već zatvorili svoja vrata. Ukoliko su i vaši među njima, ili ste jednostavno samoizolaciju shvatili dovoljno odgovorno da ih trenutno ne posjećujete, slijedi nekoliko trikova za poboljšavanje beauty navika.

Ruke

Iskoristite ovo vrijeme tako da svoje nokte odmorite od odlaska na trajni lak. Pobrinite se da kod kuće imate kvalitetnu rašpicu, kao i ulje ili kremu za njegu kožice te lak za njegu. Uživajte malo i prirodnom i njegovanom looku svojih ruku.

Kosa

Zašto ne iskoristiti ovo vrijeme da se sami naučite dobro isfenirati? Sve proizvode sigurno već posjedujete, samo vam je potrebno malo dodatnog vremena. Osim toga, možete iskorisititi ovo vrijeme i za isprobavanje nekih novih frizura ili dodatno njegovati svoju kosu. Sada uistinu možete nositi masku za kosu dovoljno dugo ili je pustiti da se osuši na zraku bez žurbe na posao.

Tijelo

Posvetite vrijeme nešto više dubinskoj njezi tijela. Napravite kućni piling, kupku ili sami sebi priuštite anticelulitnu masažu. Ona će vam pomoći i po pitanju cirkulacije. Ili se jednostavno namažite omiljenim hranjivim losionom i uživajte u kućnom ogrtaču duže nego što ste to inače mogli.

Stopala

Pedikura je nešto što realno možete činiti doma, samo je važno je je činite malo češće kako biste njegovali kožu koja brzo može postatu gruba. Pripremite si kupku od soli, napravite piling, namažite stopala hranjivom kremom, a možete ih na neko vrijeme omotati kako bi bolje upila proizvod.

Depilacija

Ovo je možda najkompleksnija stavka ako je obavljate u salonu. Možemo vam samo reći – dobro se informirajte o kvalitetnim kućnim proizvodima i obavite adekvatni shopping. Tko zna – možda se i iznenadite i shvatite da ste i sami bolji u tome. Ako pak niste spretni i ostaje vam pouzdanje u staru dobru britvicu, pobrinite se da je pravilno držite na suhom, a prilikom korištenja koristite kvalitetnu i njegujuću pjenu za brijanje.

Foto: Pexels