Stvorite svoj vlastiti umjetnički kutak u stanu, tako je jednostavno!

Ako ste u potrazi za novom idejom i malom promjenom u svom životnom prostoru, umjetnički kutak mogao bi biti baš ono što želite. Kako biste ga napravili savršenim, baš poput dizajnera interijera, važno je samo nekoliko naputaka koje je lako za izvesti.

Pravilo boja

Odlučite se za odgovarajuće nijanse, one koje će pristajati u određeni kutak vašeg stana. Prvo ih posložite u moodboardu ili jednostavno budite kreativni i stavite ih sve na pod te razmislite. Možete se poigrati s različitim motivima ili onim istim, fotografijama ili grafikama, no važno je da imate generalni cjelokupni dojam isplaniran unaprijed.

Pravilo veličina

Prije nego krenete u shopping važno je da izmjerite dio zida na koji želite postaviti slike, kao i izračunate odgovarajuće dimenzije za okvire. One mogu biti potpuno jednake ili skroz različite, ali ako ne planirate unaprijed cijela ideja bi se mogla izjaloviti.

Detalji

Vaša kućna galerija ne mora sadržavati samo slike, fotografije ili postere u okvirima. Kako biste je upotpunili slobodno se možete poslužiti raznim ukrasima u cijeloj priči. Ili iskoristite pozadinu okvira za poseban kreativni projekt i dodajte papire u boji te šarene kolaže. Time možete ostvariti sasvim novi izgled za umjetnička djela ili što god ste odlučili objesiti na zid.

Donosimo nekoliko fotografija za inspiraciju!

Foto: Living4media