Nakon što je ispraćen sedmominutnim ovacijama na premijernoj večeri Filmskog festivala u Cannesu u svibnju, povratnički film Johnnyja Deppa “Jeanne du Barry” u režiji redateljice Maïwenn, očarao je francusku publiku nakon debija u kinima.

Kostimirana drama, u kojoj Depp glumi francuskog kralja Luja XV. i koja označava njegovu prvu glavnu ulogu u tri godine, ima snažnu podršku publike u francuskim kinima, dokazujući da je kontroverzna zvijezda još uvijek isplativa. Barem u Francuskoj. Biografski film prati radničku klasu Madame du Barry (koju glumi Maïwenn) u njezinoj potrazi da se popne na društvenoj ljestvici Francuske 18. stoljeća. Depp glumi kralja Luja XV. koji poziva Jeanne u Versailles, na užas francuskog dvora.

Film je već na kino blagajnama zaradio gotovo 4,1 milijun dolara s više od 550.000 prodanih ulaznica u dva tjedna, prema Comscore France. Trenutno se prikazuje u 800 kina, a dobio je mješovite kritike u Cannesu, iako mi još uvijek predviđaju potencijal za prodaju do 850.000 ulaznica (procijenjenih na 6,4 milijuna dolara). “Jeanne du Barry“ je dobro uglađen film s dobrim produkcijskim vrijednostima i privlači vrlo široku publiku”, a čini se kako je Johnny Depp još uvijek popularan u Francuskoj. Francuska publika oduvijek je bila zaljubljena u Deppa koji je godinama živio u zemlji s Vanessom Paradis, poznatom francuskom glumicom i pjevačicom s kojom je dobio dvoje djece, među kojima i Lily-Rose Depp. Deppova franšiza “Pirati s Kariba” i njegova druga djela također su bili iznimno uspješni u Francuskoj. Tijekom svoje trogodišnje pauze, Depp je dobio počast na festivalima u Europi, posebice u San Sebastianu i Deauvilleu. Što je još važnije od kritičkog priznanja, Depp je također zadržan kao Diorov ambasador za globalnu reklamnu kampanju njegovog mirisa Sauvage od 2015., te mu je ponuđen ogroman posao vrijedan 20 milijuna dolara za obnovu ugovora.

Od njegove neuspjele tužbe protiv The Suna 2018. – u kojoj je sudac kasnije presudio da je opis tabloida o njemu kao “batinašu žena” bio “uglavnom istinit” – Depp nije uspio dobiti ulogu u velikom američkom filmu. No, „Jeanne du Barry“ mnogi vide kao svojevrsni povratak glumca nakon pobjede u parnici nad bivšom suprugom Amber Heard 2022. godine. Porota je utvrdila da je Heard oklevetala Deppa implicirajući da ju je zlostavljao u autorskom tekstu za Washington Post iz 2018. Izgleda da se Depp polako vraća na filmsku scenu.

Foto: Profimedia