Netflix je objavio prvi trailer za novi film „Leave the World Behind“, apokaliptični triler u kojem glume Julia Roberts, Mahershala Ali i Ethan Hawke. Kažu da ga vrijedi pogledati.

Vikend u luksuznoj kući na Long Islandu zvuči prilično idilično sve dok polako ne krene propast svijeta. Novi, apokaliptični, triler producirali su Barack i Michelle Obama.

U filmu glume Julia Roberts i Ethan Hawke kao par koji provodi vikend odmor sa svojom djecom u luksuznoj unajmljenoj kući. Usred noći, vlasnik kuće, kojeg igra Mahershala Ali, pojavljuje se kako bi potražio utočište kod svoje kćeri, koju glumi Myha’la Herrold. Nejasno je što se točno događa sa svijetom, ali film se više bavi onim što se događa u kući: hoće li dvije obitelji raditi zajedno kako bi preživjele ili će se okrenuti jedna protiv druge? Kevin Bacon također glumi građevinskog radnika opsjednutog zavjerama, uz Farrah Mackenzie i Charlieja Evansa kao djecu para Roberts-Hawke.

“Leave the World Behind” prvi je fiktivni film koji je producirao Higher Ground Productions, a prije toga bio je usmjeren na dječje programe, dokumentarce i povijesne drame. Redatelj Sam Esmail, kreator filma “Mr. Robot”, adaptacija scenarija iz romana Rumaana Alama iz 2020. Bivši predsjednik Obama stavio je Alamov roman na svoj popis za ljetnu lektiru 2021.

“Nakon što smo prošli kroz pandemiju, a zatim sami odaberite bilo koji od drugih događaja povezanih s katastrofama poput klimatskih promjena i toplinskog vala koji smo upravo iskusili tijekom ljeta, sve što je nepoznato – i strah od nepoznatog — pokušavamo uhvatiti u ovom filmu,” rekao je redatelj Sam Esmail za Vanity Fair povodom novog filma. “Leave the World Behind” debitirat će na Netflixu 8. prosinca. U nastavku pogledajte trailer.

Foto: Netflix promo