O dobrobitima suhog četkanja tijela već ste vjerojatno čuli – znate kako i zašto je tako omiljeno. No, jeste li znali da možete suho četkati i svoj vrat i lice?

Tako je, suho četkanje nije namijenjeno samo za vaše tijelo. Ista tehnika može se primijeniti i na lice jer ima jednake dobrobiti. Dakle, pokreće limfu, cirkulaciju, rješava vas odumrlih stanica kože i čini kožu mekom i blistavom. Uz to, četkanje lica smanjuje i otečenost lica, što vjerujemo da je još i najvažnija prednost ovog rituala.

Naravno, za četkanje lica nećete koristiti istu onu četku koju koristite za tijelo. Prvenstveno radi se o četki manje površine koju možete kupiti online ili u nekoj od drogerija. Važno je da nema pregrube dlake, a idealno bi bilo da su prirodne. Četkanje se izvodi na već očišćenu kožu – gledajte na njega kao na peeling. Znači nakon pranja lica krenite četkom od dekoltea i vrata prema licu.

Cijelo vrijeme radite pokrete prema gore, znači prema čelu, pa se tako preselite na čeljust, od usana prema jagodicama – na kojima čak možete raditi i male, nježne kružne poteze. Zatim od vrha nosa četkajte lagano prema korijenu nosa i na kraju preko obrva do čela koje opet četkate s potezima prema gore, prema tjemenu.

Ovaj ritual idealno je izvoditi ujutro nakon buđenja. Osim što će probuditi vašu cirkulaciju i lumfu, riješit će vas otečenosti, a kožu lica ostaviti mekom i podatnom za nanošenje skincare proizvoda. Četku sa suho četkanje svakako nemojte zaboraviti redovito čistiti. Možete je prati vodom i sapunom, pošpricati medicinskim alkoholom ili eteričnim uljem čajevca.

Foto @harperandharley