Saša Maksimiljanović ili jednostavno Maks, u svom je koncept dućanu Hysteria u Teslinoj više od deset godina okupljala ljubitelje unikatnih, pomalo avangardnih modnih komada, no jednoj eri je došao kraj, a nova započinje na novoj adresi Amruševa 7/I

Potresi nisu uzdrmali samo zgrade, samo krovove, samo zidove, uzdrmali su živote, poslove, emocije, zato su nam dobrodošle promjene koje donose i osjećaj svježih početaka. O takvom osjećaju govori nam i Saša „Jako smo stradali u potresu u ožujku 2020., a onaj iz prosinca nas je doslovno protjerao iz Tesline. Srećom, u blizini, tu u Amruševoj, pronašli smo divan prostor, baš onakav kakav sam priželjkivala: divna secesijska zgrada sa zelenom naljepnicom koju je projektirao slavni Rudolf Lubynski, zaslužan i za Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu na Marulićevu trgu (danas Državni arhiv)“.

Saša je promijenila i koncept poslovanja. U novom prostoru sve je na jednom mjestu, i radiona i showroom, a klijente će po narudžbi dočekivati u točno dogovorenom terminu. Individualan pristup, posvećenost te odlična kava ono je što će dočekati svakog posjetitelja i kupca, a kojeg ćete svakako primijetiti na ulici u mnoštvu jer se usudi biti drugačiji. U showroomu se sada nalazi Sašina autorska MAKS proljetna kolekcija odjeće i obuće, te sjajni komadi ručno rađenog nakita Aumorfia, Liberta te autorice Zore Romanske, kožne torbe i ruksaci Bugarke Mirande Kaloudis. Uskoro stiže i proširenje ponude, za početak možemo najaviti dolazak drugih domaćih dizajnera poput Morane Krklec, ali i novost – MAKS home kolekciju ručno ocrtane posteljine, posuđa, lampi te mirisa za kuću.

Prostor u Amruševoj dovoljno je velik i otvoren kako bi mogao biti multifunkcionalan. Sve što se u njemu nalazi može se micati, modelirati, prilagođavati nekim novim funkcionalnostima kao što su izložbe, radionice, predavanja, satovi joge i partyji. Imate li ideju za neko događanje, tražite simpatičan prostor u centru, želite istražiti modnu ponudu i uloviti savršeni dizajnerski komad po svom ukusu, rezervirajte svoj termin putem društvenih mreža @maks design ili @hysteria zagreb, Saša vas s veseljem očekuje.

Fotografije: Petar Santini