Modna dizajnerica i kostimografkinja Tina Spahija s kojom smo imali prilike razgovarati prije nekoliko mjeseci, sada predstavlja svoj istoimeni brend i novu kolekciju bodija koji su već postali prepoznatljiv znak njenog dizajnerskog i stilskog izričaja

Sinergija elegancije i sportske estetike

Prvi bodi nastao je prije desetak godina, kada su Tina i njena majka u potrazi za idealnim krojem odlučile dizajnirati bodi točno onakav kakav žele – dolčevitu bez rukava sa sportskim leđima. S obzirom da se Tinina majka bavi izradom gimnastičkih, baletnih i plesnih kostima od rastezljive likre, odlučile su od ostataka materijala napraviti bodi za sebe.

Ideja za dizajn bodija proizašla je iz promišljanja kako izraditi nešto univerzalno, udobno i efektno, a da pritom pristaje svim oblicima tijela. Dolčevita ovratnik prepoznatljivi je element bodija koji s prednje strane stvara elegantnu siluetu prednjeg kroja, dok, otkrivajući leđa, stražnji kroj nastavlja u sportskom obliku. Upravo je ta sinergija sofisticiranog i sportskog ono što ovaj bodi čini izuzetnim odjevnim predmetom za sve prilike.

Materijal bodija je rastezljiv u svim smjerovima te omogućava izradu u jednoj univerzalnoj veličini. Jednostavnost dizajna te udobnost materijala čini ovaj bodi multifunkcionalnim i prikladnim za nošenje tijekom čitave godine. Zbog materijala koji odlično upija vlagu i brzo se suši, može se koristiti i za sportske aktivnosti, a ljeti može postati i kupaći kostim.

Individualna multifunkcionalnost

Dizajnerica drži do principa održivosti u modi te izrađuje bodije isključivo od ostatka likre gimnastičkih i baletnih kostima pa stoga dolaze u limitiranim izdanjima. Nova kolekcija sastoji se od crvenih, plavih, narančastih i bijelih bodija izrađenih od sjajne likre te crnih, bijelih, zelenih i sivih bodija izrađenih od klasične mat likre.

Kampanja za novu kolekciju bodija donosi fotografije snimljene na otoku Lastovu, a prikazuju ove kul modne komade na ženskim tijelima u prirodnim položajima. Modeli su kompozicijski pozicionirani s ciljem naglaska različitosti njihovih tjelesnih oblika, čime su fotografkinja Alma Štrkljević i dizajnerica uspjele prikazati što je u suštini ovaj odjevni predmet, a to je – jedinstveni it komad koji pristaje svim tjelesnim građama.

Bodiji se, osim na Instagramu dizajnerice, uskoro uživo mogu vidjeti i nabaviti na Summer pop-upu u Mango Sticky Rice vintage shopu. Kada? U utorak, 14. lipnja od 16 do 20 sati na adresi Ljudevita Posavskog 15 u Zagrebu. Vidimo se!

 

Foto: Alma Štrkljević
Modeli: Josipa Krolo, Lucija Curavić, Marina Britvić, Dijana Štrk, Manuela Alivuk Bistrović, Dora Krstić, Alice Diacono, Tina Spahija