Iako će vam se šarmantno povijesno mjestašce Bale tijekom zime činiti uspavano, ne dajte se prevariti, ono skriva dobro poznatu hrvatsku priču kojoj se mnogi uvijek rado vraćaju.

Radi se o mjestu Kamene priče koji objedinjuje konobu, apartmane, puno dobrog jazza, odlične hrane i iznimnog društva. Ovo je mjesto koje njeguje podužu listu redovitih gostiju koji se iznova vraćaju po novu priču. U Balama je ovih dana završio i dugo očekivani Last Minute Open Jazz festival, a zvuci jazza dopirali su skroz do Kamenih priča u kojima se svojedobno održavao mali boutique jazz festival. No, posljednjih nekoliko godina primat ovog mjesta preuzeo je odličan gastronomski aspekt konobe te šarmantni apartmani u kojima uvijek možete odsjesti i bit ćete udaljeni svega 7 km od mora. Što ne znači da nema jazza.

Kamene priče – konoba mjesto je gdje se miješaju uglađenost i ruralnost te mjesto za svakoga tko želi počastiti svoje nepce. Mješavina uređenja stare trattorije, jazz kluba i malog otvorenog kazališta; ovaj “a la boheme” stil vrlo brzo razoruža svakog gosta i tada nastupa onaj dio „s povratkom.“ Jelovnik predstavlja spoj internacionalnih ideja i tradicionalne hrvatske kuhinje u sklopu kojih se koriste uvijek svježe i lokalne namirnice, uz dobar izbor vina.

Apartmani Kamene Priče Jazz smješteni su u povijesnoj zgradi iz 17. stoljeća. Jedinstveno su uređeni i imaju besplatni bežični pristup internetu. Apartmani u prizemlju pružaju pogled na vrt i grad, a apartmani na katu imaju pogled na Jadransko more. Uređeni s puno šarma savršeno zaokružuju ovu umjetničku priču u kojoj se živi jazz. Ako ste u blizini svakako svratite na adresu Castel ulica 57.

Foto: Kamene priče