I ne, iako je prošlo već više od tri mjeseca od zagrebačkog potresa, još uvijek se grad nije u potpunosti vratio u normalu. Kako i bi kada su fizičke posljedice i dalje vidljive na svakom koraku. Da ne bude sve tako crno na pogled srušenih potkrovlja, pobrinula se jedna stanovnica potkrovlja na adresi Ilica 33.

S tim nas je razlogom magnetski privukao Instagram profil @ilica33. Osim što u opisu profilu tajanstveno piše samo Crtice iz Ilice #33, s razrušenog vas potkrovlja gleda par Vojko i Marta, dvije lutke koje su svoje mjesto pronašle u ovom potkrovlju koje je zahvaljujući potresu postalo terasa. I ne samo obična terasa, već privatna terasa za druženje.

Vlasnica stana u samom centru Zagreba, Ivana Rakamarić, odlučila je nešto poduzeti s oštećenim potkrovljem dok se iščekuje potpuna sanacija oštećene zgrade i krova. Uz pomoć prijatelja te različitih vintage predmeta, potkrovlje je pretvorila u zanimljivu ljetnu terasu s pogledom na grad s koje vas gledaju Vojko i Marta. Terasa je privatna te su i druženja privatnog karaktera, ali ako zapratite profil @ilica33, tko zna, možda stigne i neka pozivnica. Iako nije poznato u kojem obimu će se renovacija razvijati, zanimljivo je pratiti revitalizirajuću ideju kojom je Ivana odlučila ruševinu pretvoriti u društveni kutak.