Dok se još prije koji tjedan tek nagađalo kako bi moglo izgledati pretvaranje dijela zagrebačke Vlaške ulice u pješačku zonu, danas su objavljeni i službeni vizuali.

Naime, 28. svibnja otvara se nova pješačka zona i to u Staroj Vlaškoj. Nekadašnja ulica obrtnika dobit će novi izgled, a uskoro ćete onuda moći prošetati bez da vas ometa pogled na hrpu spakiranih automobila. Govorimo o potezu Vlaške između Draškovićeve i Palmotićeve na kojem će biti postavljene žardinjere ujedno i klupe te posađene magnolije i japanske šljive i druge biljke, dok će urbana oprema prostora poput žardinjera biti izrađena od materijala recikliranog u procesu obnove. Kako je danas objavljeno na službenoj stranici gradonačelnika Zagreba, Tomislava Tomaševića: „Za ovo proširenje pješačke zone napravili smo analize, naručili projekt i odabrali ponudu dansko-hrvatskog dvojca, ured iz Kopenhagena Healthy Systems uz pomoć domaćeg zagrebačkog ureda Studio ii. Radi se o privremenoj preobrazbi – za trajnu preobrazbu provest ćemo javni urbanističko-hortikulturni natječaj.“

Također je najavljeno kako će otvorenje pješačke zone razveseliti građane glazbom te sajmom obrtnika koji će podsjetiti na ono što je Vlaška nekada bila – ulica obrtnika. Prva faza djelovanja u smjeru pješačke zone imat će svoj probni period te će se u hodu nadograđivati dodatnim stablima, promjenom površine po kojoj se hoda i slično. U budućnosti se spominje i Glavni kolodvor kao nova pješačka zona te istočni dio Masarykove, naravno sve uz adekvatne studije.

Zagreb se kreće prema zelenijoj budućnosti, a Vlaška postaje pješačka zona Dok se još prije koji tjedan tek nagađalo kako bi moglo izgledati pretvaranje dijela zagrebačke Vlaške ulice u pješačku zonu, danas su objavljeni i službeni vizuali. Naime, 28. svibnja otvara se nova pješačka zona i to u Staroj Vlaškoj. Nekadašnja ulica obrtnika dobit će novi izgled, a uskoro ćete onuda moći prošetati bez da vas ometa pogled na hrpu spakiranih automobila. Govorimo o potezu Vlaške između Draškovićeve i Palmotićeve na kojem će biti postavljene žardinjere ujedno i klupe te posađene magnolije i japanske šljive i druge biljke, dok će urbana oprema prostora poput žardinjera biti izrađena od materijala recikliranog u procesu obnove. Kako je danas objavljeno na službenoj stranici gradonačelnika Zagreba, Tomislava Tomaševića: „Za ovo proširenje pješačke zone napravili smo analize, naručili projekt i odabrali ponudu dansko-hrvatskog dvojca, ured iz Kopenhagena Healthy Systems uz pomoć domaćeg zagrebačkog ureda Studio ii. Radi se o privremenoj preobrazbi - za trajnu preobrazbu provest ćemo javni urbanističko-hortikulturni natječaj.“ Također je najavljeno kako će otvorenje pješačke zone razveseliti građane glazbom te sajmom obrtnika koji će podsjetiti na ono što je Vlaška nekada bila – ulica obrtnika. Prva faza djelovanja u smjeru pješačke zone imat će svoj probni period te će se u hodu nadograđivati dodatnim stablima, promjenom površine po kojoj se hoda i slično. U budućnosti se spominje i Glavni kolodvor kao nova pješačka zona te istočni dio Masarykove, naravno sve uz adekvatne studije.

Foto: Facebook Tomislav Tomašević