Otvorene aukcijske prodaje kuća nisu česte u Zagrebu, a organiziraju se kada se na tržištu pojavi kuća posebnih karakteristika bilo da se radi o ekskluzivnom dizajnu, eksterijeru, interijeru, gabaritima ili lokaciji. 

Jedna takva posebna secesijska vila se nalazi u Jurjevskoj ulici, a ovog će vikenda, u subotu 10. listopada, u svrhu njezine prodaje biti organizirana aukcijska prodaja otvorenog tipa. Kada govorimo o specijalnoj ponudi i nekretnini koja je posebna na tržištu tada ona zbog veće potražnje dobiva i veću pažnju. Iz svih navedenih razloga odlučili smo organizirali otvoreni pregled te naknadnu aukciju po principu davanja veće ponude za secesijsku vilu u Jurjevskoj ulici, izgrađenu po nalogu poznate farmaceutske obitelji Feller. Vila koju su projektirali cijenjeni arhitekti Benedikt i Baranay odmah po nastanku je postala reprezentativna i uvrštena u časopise u stručnoj literaturi zajedno sa velikom vilom Feller, govore nam iz agencije Laure nekretnine koja stoji iza ovog eventa koji započinje u 17 sati.

Vila se nalazi na početku Jurjevske ulice odmah u neposrednoj blizini parka. Kuća je pod zaštitom kulturne baštine te je izvana potrebno održati postojeći izgled koji se može restaurirati modernim materijalima dok se unutrašnjost može organizirati prema potrebi vlasnika. U zaleđu kuće se nalazi park zaštićen hortikulturnom baštinom koji se spušta do Dubravkinog puta.

Početak otvorenog pregleda kuće predviđen je za 17 sati, dok će od 19 sati biti organizirana projekcija promotivnog filma praćena klavijaturom. Stoga, ukoliko vas zanima kako izgleda secesijska vila u Jurjevskoj  iznutra posjetite ovaj rijedak subotnji događaj u sklopu kojeg možete zaviriti u jednu od najljepših zagrebačkih kuća.