Dugo povezivani samo sa spa centrima i malo boljim teretanama, hotelski bazeni smatrani su samo dodatnim bonusom u ponudi raznih hotela. To se promijenilo utoliko što su danas bazeni postali lajtmotiv određenih hotela, klubova ili lounge barova. Sveto trojstvo luksuza danas izgleda ovako: bazen, koktel i pogled koji oduzima dah. Rashladite se uz 10 najboljih hotelskih bazena s pogledom

Alila Villas Uluwatu

Bali

 

Alila Villas Uluwatu na Baliju je bez sumnje epitom rajskih hotelskih resorta. Šezdeset i pet vila je dizajnirao arhitektonski studio WOHA koji posebno pazi na suživot s prirodom. Tako ovaj hotel karakterizira, osim “je li ovo san ili java” izgled, i koncept održivog razvoja. U izradi su se koristili samo lokalni materijali poput drva, kamena i ratana.

 

Grace Santorini

Santorini

S pogledom bez granica na gradić Calderu, bazen ovog hotelskog smještaja je bez sumnje mnogo dramatičniji od ostalih. Okružen s terasama i lounge prostorima, bazen je u fokusu relaksacije prvenstveno zbog činjenice da se s njega pruža na jedan od najljepših zalazaka na svijetu.

 

Emiliano Rio

Rio de Janeiro

Od kada su ovaj hotel otvorili poznati hotelijer Gustavo Filgueiras i njegova supruga, dizajnerica nakita, Andrea Colli, ovaj hotel je postao nezaobilazno mjesto mnogih trendsettera. Sigurni smo i da je ovaj bazen veliki razlog tome. Iako se nalazi na jednoj od najpoznatijih plaža na svijetu, Copacabani, mnogim gostima se teško maknuti s terase ovog genijalnog hotela.

 

Amangiri

Utah

Gotovo star jedno desetljeće ali i dalje rastuće popularnosti, Amangiri je mjesto koje se ne posjeti jednom. Kao da ga je netko slučajno ubacio usred Canyon Pointa, ovaj hotel je uistinu ono što mu i znači ime na sanskritu: mirna planina.

 

 

The Silo

Cape Town

Smješten u bivšem silosu Cape Towna, Silo Hotel je jedan od najvećih dragulja Cape Towna. Hotel zauzima šest katova iznad Muzeja suvremene afričke umjetnost, na čijem vrhu vas očekuje ovaj nevjerojatan pogled i bazen koji će vam dodatno uljepšati već nevjerojatan doživljaj.