Iako inače baš i ne volimo kišne dane, ponekad nam dobro dođu kao prisilna pauza od svakodnevnog užurbanog ritma i prilika za opuštanje uz dobru knjigu – pogotovo ako za to imamo predviđeni cozy kutak 

Ukoliko u svom stanu ili kući imate više prozora, jedan od najboljih načina da ih iskoristite jest implementiranje tzv. “window seata”, koji će dati posebnu dimenziju cijelom interijeru. 

Osim što je idealno mjesto za kontemplaciju i opuštanje uz uživanje u pogledu na vanjsko okruženje, klupice ispod prozora također su vrlo funkcionalne budući da “štede” prostor.
Naime, mogu služiti kao dodatno mjesto za sjedenje ili spremište za odlaganje stvari koje želite uvijek imati pri ruci ili pak brzo sakriti u trenucima kada nemate vremena za pospremanje (što nam se zasigurno svima ponekad događa).

Napravljene od materijala kao što su beton ili drvo te pokrivene jastucima, ove reading nook klupice stoga postaju ujedno mala dodatna sofa ili daybed – kao moderna i praktična varijanta namještaja koji se koristio još u doba antike.

U nastavku donosimo neke atraktivne ideje za inspiraciju, za koje ne sumnjamo da će oduševiti svakog dizajnerskog entuzijasta. 

A ako im još pridodate i kućnu biblioteku, dobili ste savršenu izliku za češći boravak kod kuće – bez obzira na vremenske prilike.

View this post on Instagram

A post shared by Home Journal (@homejournal)

View this post on Instagram

A post shared by HomeNotes (@wearehomenotes)

Naslovna fotografija: Studio Razavi