Ako se slažete s naslovom, čitajte dalje jer ovo bi mogao biti dobar proljetni prijedlog za vas.

Koliko ste se puta našli u situaciji da ste poželjeli znati više o tome kako složiti šator, zapaliti vatru te općenito imati vještine koje vam omogućuju bezbrižan i samostalan boravak u prirodi? Osama u prirodi je mjesto slobode, a kako kaže veliki avanturist Nikola Horvat: “Najljepša priroda se nalazi tamo gdje automobili ne mogu i gdje nema kuća, skloništa ili planinarskih domova.” I u pravu je. Čak i ako niste nikada isprobali višesatna pješačenja po planinama, spavanje i buđenje u šatoru te doručak okruženi mirisima borova, okupani svjetlošću izlaska sunca, vjerojatnost da ste pomislili “kako bi to bilo odbro” je velika.

Dobra vijest je što Nikola Horvat u travnju i svibnju održava tečaj kampiranja i sve će vas naučiti o tome. “Da biste doživjeli najljepšu prirodu morate hodati, prenoćiti u šatoru, pa onda još malo hodati i tako u krug. Miris zore u šumi prepunoj ptičjeg pjeva se može mjeriti s malo čime, baš kao i tonjenje u san dok kroz vestibul šatora promatraš milijarde zvijezda ponad svoje glave. Takve avanture ostaju u sjećanju i otvaraju nove i neistražene mogućnosti u vaš život! Upravo zato ovaj tečaj – da biste podigli kvalitetu svog života i vidjeli stvari koje ste do sada samo čeznutljivo gledali na svome ekranu.”

Tečaj će biti raspodijeljen u tri dijela:

  • Individualno online upoznavanje s osnovama terminologije, opremom i informacijama gdje je kupiti sukladno vašem budžetu, personalizirani razgovor o vašim strahovima i brigama, “što ako pođe po zlu” tematika, tips and tricks. (5. – 17. travnja)
  • Jednodnevni izlet na kojem će se učiti dizati i rušiti šator te malo vježbati noge (18. travnja)
  • Vikend izlet s kampiranjem na atraktivnoj lokaciji bez mogućnosti pristupa vozilima. (1. – 2. svibanj)

Tečaj je idealan za bračne ili životne partnere koji žele u svoj život unijeti više avanturizma, za roditelje koji žele svojoj djeci priuštiti kamping izlete, no prije se žele oboružati znanjem, za solo igrače koji žele obogatiti svoj život i otisnuti se dalje.

Kao i do sada, Nikola u grupu prima osmero punoljetnih osoba kako bi iskustvo bilo kvalitetno. Na tečaju ćete dobiti svo potrebno znanje kako biste nadvladali strah od boravka u prirodi u šatoru, te kompletne informacije o opremi i tehnikama čuvanja sigurnosti. Možete se prijaviti na mail adresu horvatinjos@gmail.com gdje ćete dobiti sve informacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Horvat (@nikolahorvat_tesla)

flash!

Nikola Horvat strastveni je avnturist i zaljubljenik u hodanje i boravak u prirodi. Hodanjem na duge udaljenosti ispunjava svoju viziju o slobodi, zdravlju, proširivanju iskustva. Dosad je prehodao Pacific Crest Trail (2016.), Croatian Long Distance Trail (2018.), Colorado trail (2019.)… Svoja putovanja redovito bilježi kao dokumentarce, a više o tome pratite na nikolahorvat.com.

Foto: Unsplash