Trenutak koji su mnogi čekali konačno je stigao – odnedavno individualni turisti mogu ponovno slobodno posjetiti Japan, bez potrebe da budu dio organiziranog grupnog putovanja ili da imaju posebnu vizu. Jedan od posljednjih na oprezu, i daleki Japan je popustio sa zabranama.

Počevši od 11. listopada, Japan je ukinuo većinu svojih strogih zahtjeva za ulazak turista. Ta zemlja – omiljeno odredište putnika diljem svijeta koja je 2019. zabilježila rekordan broj posjetitelja — bila je jedna od sporijih i opreznijih zemalja koje su ponovno primale putnike. Iako se već čini nepotrebnim o tome pričati pod pretpostavkom kako je svijet potpuno zaboravio zabrane uzrokovane globalnom epidemijom, Japan je do nedavno i dalje bio zatvoren za turiste, a oni koji su uspjeli ući, podlegli su vrlo strogim pravilima ulaska.

japan

U lipnju je zemlja prvi put ponovno otvorena za turiste iz 98 zemalja, ali službenici su zahtijevali vizu za ulazak i ograničili su dnevne posjetitelje na 20.000 ljudi (kasnije su to povećali na 50.000 dnevnih posjetitelja). Od turista se također zahtijevalo da budu dio grupe turoperatora i da kupe privatno osiguranje koje bi pokrilo sve medicinske troškove povezane s COVID-19. No, od 11. listopada svi ti zahtjevi pali u vodu te se u Japan može slobodno putovati. No, svi će posjetitelji morati biti cijepljeni tri puta ili predati negativan rezultat testa na COVID-19 prije dolaska, izvijestio je Japan Times. Ukidanje ograničenja sigurno će dovesti mnoštvo posjetitelja koji prvi put dolaze u zemlju. Turisti iz Hrvatske također su na popisu zemalja kojima neće trebati turistička viza.

A zašto biste mogli posjetiti Japan?

Zato što ima jedno od najljepših putovanja vlakom, službeno potvrdili oni koji su putovali sa Seven Stars Kyushu vlakovima. Ljubitelji vlakova ovu raskošnu japansku lokomotivu smatraju jednom od najprostranijih i najudobnijih. Svaki centimetar vlaka Kyushu Seven Stars – od kreveta, do kupaonskih umivaonika, stolarije do porculanskih tanjura – ručno su izradili japanski majstori, a usluga je jednostavno izvrsna; ali ne radi se samo o onboard iskustvu sa Seven Stars. Ova putovanja od četiri dana i tri noći obilaze oko otoka Kyushu, zaustavljajući se u najboljim svetištima u regiji,porculanskim studijima i još mnogo toga, tako da se doista osjećate kao da istražujete autentičnu stranu Japana, daleko od uhodanih turističkih staza. A velika novost ovog listopada jest i mogućnost putovanja s jednim noćenjem; i također smanjenje njegovog kapaciteta s trideset putnika na dvadeset, čineći još prostranije i luksuznije iskustvo.

japan

Foto: Masaaki Komori, Jezael Melgoza/Unsplash, Kyushu Seven Stars Trains,