I ovaj supermodel odlučio je biti dio povijesti, te je u sklopu potražnje za “non-fungible” digitalne umjetnosti ponudila tri videa. I ne brinite, ako vas i dalje zbunjuje što se to događa s NFT, u nadolazećem broju Grazije donosimo članak o tome koji će razriješiti sve nedoumice

Nakon slike koja se prodala za milijune dolara, Gucci tenisica za 12 dolara ali koje ne možete nositi jer su virtualne, Weeknd singla… Svi su uskočili na NFT vlak, a sada čak i Kate Moss. Kultni britanski supermodel proširio je NFT ponudu za tri jedinstvena kratka videa koja će se naći u prodaji sljedeći tjedan, a od prodaje će pola iznosa biti darovano fondaciji modela Adwoa Aboah, Gurls Talk. Kako bi snimila navedene videe, Kate Moss se udružila s grupom anonimnih umjetnika, Moments in Time Collective.

Videi su snimljeni u njezinom domu, u njima Kate Moss nosi svoj brend odjeće, a naglasak je na prikazivanju malih dnevnih intimnig trenutaka poput spavanja, šetnje, vožnje… “Umjetnost je za mene uvijek bila stvar trenutka. Vrijeme je jedina stvar koje nikad nije dovoljno i koja ne čeka na nikoga, stoga me intrigira tko bi volio posjedovati moje trenutke u vremenu”, rekla je Kate Moss u sklopu objave.

Fotografije: Moments in Time Collective