Danas više nego ikada prije važno je razmišljati što i gdje kupujete. Mi se zalažemo da bude domaće i organski te vam zato nakon Boolaba, King Julia i Male od lavande predstavljamo još jedan kvalitetan hrvatski brend koji biste trebali imati na umu.

Dugo i temeljito bilo je istraživanje aromaterapeutkinje Mary Novosel prije nego što je počela proizvoditi Mary’s Sweets koji danas na hrvatskom tržištu nudi više od 150 proizvoda čiste prirodne kozmetičke sreće. Ono što je kod Mary posebno zanimljivo jest to što je po zanimanju novinarka, a osim aromaterapije, izbrusila se i kao wellness menadžerica te objavila čak pet knjiga; humoristični roman “Ide k’o putar” te četiri zapažena praktična priručnika iz područja prirodne kozmetike, zdrave kuhinje i načina života koji je u skladu s duhom i tijelom pod nazivom “Prirodno lijepa” , “S placa na lice” , “Detoks – za čisto tijelo i um” te “Anticelulitna (r)evolucija”. No, kako je zapravo nastao brend Mary’s Sweets, Mary mi odgovara: Tvrtka je nastala prije nekoliko godina nakon jednog dužeg promišljanja kako da sva svoja znanja i umijeća pretočim u jedinstvenu priču koja će objedinjavati radionice, predavanja na temu aromaterapije i wellnessa te potpuno prirodne, handmade proizvode u paleti od onih pristupačnijih za svakodnevnu upotrebu, poput krema za lice, proizvoda za sunčanje ili njegu majki i beba pa do luksuznih masažnih svijeća za wellness centre.

Svijet bilja je oduvijek bio blizak Mary, a poseban je interes osjetila nakon završene škole za aromaterapeuta kada je na jednom mjestu uvidjela sve mogućnosti koje aromaterapija pruža – izrada aromatičnih pripravaka, osobni rast i razvoj te sadnja ljekovitog i aromatičnog bilja. I sve je te segmente ujedinila u svom poduzetničkom pothvatu za koji kaže kako ipak nije uvijek lagan: Lijepo je pokrenuti svoj posao, stvoriti nešto iz same ideje i onda vidjeti proizvod na polici no, uvijek postoji taj jedan ali..a to su novac za ulaganje u poslovanje i reklamu koja je prijeko potrebna te nelojalna konkurencija koja ruši cijene i srozava dignitet cijele te naše prirodne beauty priče. Trenutno na našem tržištu ima jako puno malih proizvođača prirodne kozmetike tako da se to već može nazvati pravom malom„prirodnom scenom“. Problem je u tome da su zbog konkurentnosti počeli proizvoditi neregistriranu kozmetiku bez potrebnih dozvola i pri tome jako smanjili cijene nauštrb kvalitete, a što je pak poremetilo ravnotežu na tom tržištu. Prava prirodna krema za lice s nekim aktivnim dodatkom, recimo običnim vitaminom E protiv bora, ne može biti super povoljna i koštati 20 kuna jer samo sastojci za tu kremu koštaju u startu toliko. Pa uključite ambalažu, dizajn, registracije, rabate i slično i ispada da ste vi koji sve radite prema zakonskoj regulativi na kraju na gubitku.

No, čini se kako Mary odolijeva gubicima jer svoje je korisnike uvjerila osnovnom filozofijom iza koje čvrsto stoji:

Sve što ne možeš pojesti nemoj stavljati na svoju kožu. Kozmetika je isto hrana, sastavom hrani kožu, a mirisom i doživljajem hrani dušu.

Brend Mary’s Sweets nudi široki raspon proizvoda i usluga. Oni najtraženiji vezani su uz ljeto – posebno čokolade za sunčanje koje su pravi hit, pekmezi, losioni i ulja za sunčanje. Vrlo su traženi i proizvodi za mame i bebe gdje prednjači Kremica Emica protiv pelenskog osipa. Hvaljena je i Medna krema protiv bora, a svaki Božić neizostavna je zimska linija za tijelo naranča&cimet.

Od ekskluzivne ponude veliki interes su privukle masažne svijeće koje osim bogatog sastava – maslaca i eteričnih ulja – sadrže i duhovne i numerološke poruke te svaku masažu pretvaraju u jedinstveni wellness doživljaj.

Na pitanje po čemu se svi ovi prirodni proizvodi razlikuju od drugih, Mary mi objašnjava: Za razliku od drugih, pogotovo velikih brendova, iza kozmetike Mary’s Sweets stoji moje ime i moj potpis i zaista me nije teško pronaći za upit ili savjet. Korisnici vole vidjeti i čuti stvoritelja kozmetike koju koriste, to im daje neku sigurnost i dozu prisnosti koja je potrebna da bi se zaista osjećali dobro kada koriste te proizvode.

Naša je prednost da mnoge proizvode radimo isključivo „po mjeri“ naručitelja jer je danas teško pogoditi kozmetiku za sve tipove kože. Najveći problem su alergije i promjene na koži uslijed hormonalnih promjena pa za takve klijente izrađujemo posebnu kozmetiku isključivo za njih.

Također, šaljemo besplatne testere i otvoreni smo za različite oblike suradnje. Na svojim radionicama ili na predavanjima za aromaterapiju, uvijek svojim polaznicama kažem da ih ne gledam nikako drugačije nego kao kolegice i buduće partnerice. Dođite mi s idejom, svakoga ću saslušati i ako se dogovorimo – idemo raditi posao i mijenjati svijet.

Mary’s Sweets proizvodi nastaju u malom pogonu partnerske tvrtke Total Natural blizu Samobora. Iako postoje strojevi, većina proizvoda nastaje i pakira se ručno, u manjim količinama kako bi se lakše pratio tijek proizvodnje. Prema zakonskoj regulativi, rok trajanja prirodnog proizvoda je maksimalno dvije godine i godinu dana nakon otvaranja. Zato ne gomilamo nepotrebno proizvode na policama nego proizvodimo prema potrebi kako bi naši kupci maksimalno mogli koristiti pripravak i to bez straha da ga mora potrošiti za mjesec dana. Ako kozmetiku koju radimo po narudžbi treba potrošiti u kraćem roku, onda prilagodimo pakiranja i svi smo zadovoljni, win win kombinacija, govori mi Mary.

Majka kvalitetne prirodne kozmetike je kao i uvijek sastojak, a Mary njima posvećuje posebnu pažnju: Najvažnije je da svi sastojci budu provjerene kvalitete i pretežno dostupni na našem tržištu. Kada stignem, rado posjećujem svoje kooperante i dobavljače, prošetam po njihovim poljima, popijem čaj od njihovih biljaka, pomirišem eterično ulje, kušam maslinovo ulje, pravi domaći med i pod rukom osjetim tu krupnu morsku sol koju proizvode. Također, često raspravljamo o novostima i mogućnostima i tako se na licu mjesta uvjerim u kvalitetu biljaka, pouzdanost i znanje dobavljača ali i u sve izazove njegovog proizvodnog procesa.

Na pitanje da izdvoji jedan proizvod nekome tko se nikada nije susreo s njezinim ‘slatkišima”, Mary je odabrala čokolade za sunčanje:  Zato što su jedinstvene na našem tržištu, osvajaju mirisom, duboko hrane i štite kožu i potpuno su u skladu s tom beauty prirodnom pričom ali na jednom višem nivou. Doslovno luksuz koji si svatko može priuštiti.

Obzirom da je ljeto blizu, nema druge nego proučiti ponudu ovih mirisnih prirodnih slatkiša pod imenom Mary’s Sweets. Najlakše ćete to učiniti putem njihove online trgovine ovdje na linku.

 

 

Foto: Mary’s Sweets press