“Kozmetika koju možete pojesti”, ili ćete ju barem poželjeti pojesti kada ju doživite. Tako nekako počinje priča o brendu prirodne kozmetike Boolab iza kojeg stoji Osječanka Martina Karalić.

Kada je završila na ulici, bez posla i s dvoje male djece, 2013. godine, Martina je pokrenula beauty brend kojem je danas u potpunosti posvećena. Mislim da se tada nešto u meni prelomilo, u pozitivnom smislu naravno. S dobrom obrazovnom podlogom konačno sam odlučila promijeniti svijet. Moja odluka za takav pothvat je dugo bila prisutna i naprosto je presudilo to što višenisam mogla svoju djecu izlagati tolikoj količini kemije u kozmetici, Jednostavno sam se osjećala odgovorno. Željela sam nešto više od kozmetike, nisam to uspijevala pronaći pa sam ju stvorila sama. Inače sam po struci agronom i fizioterapeut, a završila sam i još hrpu edukacija. Tako da mogu reći da znam što radim, duhovito mi objašnjava Martina kako je došla na ideju da se posveti brizi o sebi i drugima tako da krene u prozivodnju kozmetike čija je glavna filozofija – sve što možeš namazati na sebe, možeš i pojesti!  Drugim riječima svi Boolab proizvodi su jestivi jer ne sadrže kemikalije, konzervanse, sulfate…

U Boolab ponudi tako ćete naći pillinge za tijelo, maslace, ulja, kupke, maske, šminku, ali i muške preparate za njegu brade. Kaže mi Martina: Naći ćete sve što čini jedan super cool wellness. A na pitanje po čemu su proizvodi posebni Martina mi odgovara: Proizvodi su posebni jer su izrađeni od hladno prešanih ulja i maslaca. Neki proizvodi sadržavaju super hranu u sebi kao npr.  kombu alge, kurkumu, sirovi kakao prah, camu-camu, alfa-alfa… Ne sadrže nikakve štetne sastojke, a mogu ih koristiti baš svi. Jestivi su i nisu testirani na životinjama, a na pitanje gdje i kako nastaju njezini prirodni fini proizvodi, simpatično mi je otkrila: Proizvodi nastaju u malom laboratoriju na kraju svemira, u gluho doba noći ili jutra nakon proučavanja i čitanja milijun elaborata, testiranja na sebi… Na kraju dobijete tu divnu recepturu koja mijenja kožu, čuva ju, čisti, i čini zdravom.

Najvažniji dio prirodne kozmetike su sastojci, a baš tome najveću pažnju polaže i Martina.  Meni su sastojci sve. Jako mi je bitno odakle je sirovina i kako je dobivena jer podržavam ‘fair trade’ što znači da nitko pri tome nije zakinut ili izrabljivan. Također, volim raditi s malim tvrtkama i OPG-ovima. Vrlo važna stvar je da sirovina koju koristim bude najviše kvalitete s odgovarajućom papirologijom.

 

 

Zanimalo me i koliko je teško pokrenuti ovakav tip brenda na hrvatskom tržištu: Vrlo je teško malim i mikro poduzetnicima poput mene. Sve je skuplje jer vi ne kupujete pet tona nečega da bi cijena bila niža tako da je prilično izazovno raditi ovaj posao u našoj zemlji. Sva sreća pa volim izazove. Moj cilj je i na početku bio jasan, a držim ga se i sada – male serije, visoka kvaliteta. To je moj put do uspjeha. Nema kompromisa kada je kvaliteta proizvoda u pitanju. Energija koju ulažete i s kojom prezentirate svoj proizvod je presudna. Tako ljudi upoznaju ono što radite, tako mogu razumjeti zašto to radite. Moj život ima svrhu, a Boolab ima cilja promijeniti svijet i učiniti ga boljim mjestom za sve.

Pitala sam Martinu i da mi izdvoji jedan proizvod koji bi vrijedilo isprobati prvog za sve one koji se možda još dosad nisu susreli s brendom Boolab. Kad bih izdvojila jedan proizvod to bi bio Chubby Bunny maslac koji je baš jedinstven i pomaže ljudima diljem svijeta da ublaže atopijski dermatitis i odgode uporabu kortikosteroida. Jaaako je poseban i svi ga vole. Mogu ga koristiti i bebe odmah po rođenju.

 

Spomenuti maslac i sve ostale proizvode možete pronaći i po potrebi naručiti na web stranici boolab.hr.