Međunarodni hotelski brend Bunkhouse jako dobro zna kako graditi iskustvo ugodnog odmora. Njihov prvi međunarodni objekt Hotel San Cristóbal u meksičkoj državi Baja California Sur pravi je dokaz tome.

Ovaj boutique hotel ima 32 sobe i nalazi se tik na plaži gradića Todos Santos u Meksiku. Arhitektonski ga potpisuje renomirana teksaška tvrtka Lake | Flato i upravo su ga oni osmisli uronjenog u okolni krajolik. Sobe hotela i prostori za druženje i odmor nalaze se na kraju neprekidne pješčane i ugodan su prizor obzirom da u blizini nema drugih hotela. Osim prema oceanu, svaki pogled seže prema planini Sierra de la Laguna. Nadahnut povijesnom oznakom pueblo mágico, titula koju u Meksiku ponosno nose maleni gradići za koje se smatra da imaju čarobnu energiju, atmosfera hotela je ugodna, podsjećajući na opuštenu Baju 70-ih.

Hotelski bazen, restoran, knjižnica i drugi zajednički prostori smješteni su u središtu imanja i osmišljeni su kako bi stvorili osjećaj zajednice unutar hotela i iskoristili panoramski pogled na okolni krajolik. Hotelska samostalna maloprodajna trgovina nudi lokalne materijale meksičke proizvodnje i sofisticiranu, ali korisnu robu rukotvorina kao što su odjeća za plažu, prepoznatljivi artikli po narudžbi i odjeća.

Hotelski restoran uz Tihi ocean, Benno, inspiriran je okusima Baje s mediteranskim senzibilitetom. Jelovnik uključuje svježu lokalno ulovljenu ribu i mnoštvo proizvoda po kojima je ovo područje poznato, začinjenih začinima i okusima tradicionalne meksičke, mediteranske i azijske kuhinje.

Iako nijedna od 32 hotelske sobe za goste nije potpuno ista, mnoge se mogu pohvaliti prostranim vanjskim terasama i sjenovitim salonima, dok sve imaju visoke prozore od poda do stropa s otvorenim pogledom na ocean ili planine. Interijeri sadrže gvatemalske tkanine i jedinstvenu meksičku keramiku i rasvjetna tijela, zajedno s namještajem dizajniranim po narudžbi dizajnera iz Guadalajare i vrhunskim madracima koje ručno izrađuje Cocomat, izrađeni od kokosovih vlakana, kaktusa i morskih algi. Nekoliko kupaonica ima vanjske tuševe i kade za kupanje, dok sve uključuju kupaonske elemente Waterworks, ručno oslikane tradicionalne meksičke porculanske dodatke i proizvode za kupanje tvrtke Malin + Goetz.

U skladu s Bunkhouseovim etosom stvaranja iskustava vođenih zajednicom, Hotel San Cristóbal slavi lokalnu kulturu kroz svoje wellness i ekološke ponude koje putnike uranjaju u vanjsko okruženje i grad. Imajući u vidu dnevne aktivnosti lokalnih ribarskih zadruga, imanje potiče aktivnosti za učenje i druženje s prirodom i zajednicom, uključujući mogućnosti lokalnog volontiranja, izlete dubokog morskog ribolova, tečajeve surfanja koje vode mještani, jogu na imanju s pogledom na ocean, tradicionalne tečajeve berbe bilja u divljini, degustacije mezkala i vođene ili solo pješačke staze za samoistraživanje. Bunkhouse je ugostiteljska tvrtka koja se temelji na stupovima dizajna, glazbe i autentičnih iskustava potaknutih zajednicom, a ovo je jedan lijepi primjer kako odmor u Meksiku može biti ugodan.

 

Foto: PR