Dok nas sa svih strana stižu fotografije prekrasnih uvala i najljepših plaža, pogled na lijepe bazene jednako je oduševljavajući.

Jedan od ljepših bazenskih prizora pronašli smo u zanimljivom hotelu Balatura, u Triblju, u zaleđu Crikvenice. Osim lijepog bazena, zanimljiva je i cijela priča iza hotela, odnosno danas sela, koju vodi obitelj Godec pazeći na svaki aspekt iskustva koje možete ovdje doživjeti. Izvan gužve turističkih jadranskih centara, u mirnoj dolini Vinodol, 6 km od Jadranskog mora, nalazi se ethno hotel Balatura, okružen krševitim brdima i šumama.

Tristo godina staro obiteljsko imanje, kompleks od više kamenih starih kuća, preuređeno je u udobnu kuću za goste, pridajući važnost detaljnoj rekonstrukciji povijesne zgrade. Prošle je godine hotel završio s proširenjem smještajnih jedinica na još nekoliko kuća u selu, a time je sačuvan i obnovljen zaseok Mali Sušik.

Hotel Balatura u Triblju niknuo je na temeljima starog seoskog domaćinstva sastavljenog od četiri povezane kuće. Za njegovu izgradnju i uređenje Gordanu Godecu, vlasniku i investitoru hotela, potporu je pružilo Ministarstvo turizma. Hotel Balatura tako je postao i iskorak u očuvanju graditeljske baštine Vinodola, a prošle je godine osvojio i nagradu „“Veliki zlatni suncokret ruralnog turizma – šampionska titula” za ideju i realizaciju Hotel Village Balatura. Zanimljivo je da je ovo i vegetarijanski hotel na čemu se već od samog otvaranja još 2008. inzistirali vlasnici, i sami vegetarijanci odnosno vegani.

Hotel Balatura ima 10 dvokrevetnih soba. TV odnosno plazme obješene su na zidovima, ali sakrivene dekorativnim, uokvirenim platnom, što djeluje kao slika na zidu. U sobama je i priključak na internet. Svaka soba ima svoj naziv po primorskim biljkama, u čijim su bojama i detalji i zidovi u njima – lavanda, pelin, maslina, lovor, ružmarin, cibor, limun, kadulja, ljubica i majčina dušica. Sve nabrojane biljke rastu u hotelskim vrtovima. Pored hotela, s proširenjem kapaciteta, nastale su još tri nove kuće s bazenom, zatim kuća s dvoranama za jogu i ples te prostor za radionice čime je ponuda hotela zaokružena u jedno zanimljivo interaktivno iskustvo za goste. Vlasnici hotela oko sebe okupljaju cijelu jedni zajednicu prijatelja i zanimljivih pojedinca koji im pomažu kreirati ponudu pa tako ovdje često možete „uloviti“ druženja uz razgovore sa zanimljivim pojedincima, seminare, večeri uz glazbu…

 

 

Foto: Hotel Balatura