Šibenik će na popis važnih datuma i obljetnica svakako upisati 2. lipnja, dan kada je predstavljena i otvorena Kuća umjetnosti Arsen. U novu gradsku pozornicu transformirana je dvorana starog šibenskog kina kojoj je pod imenom Arsena Dedića udahnut novi život.

“Predvorju smo htjeli dati Arsenov pečat, svojevrsni spomen na bogatstvo njegove glazbene i književne ostavštine. U suradnji sa šibenskim dizajnerima Frankom Baranović i Antonijom Šunjergom iz studija Idearium, osmislili smo prostornu instalaciju s Arsenovim portretima – fotografijama i crtežima autora Munira Vejzovića, Ota Reisingera i Željka Koprolčeca koji nam je ustupio cijelu seriju Arsenovih fotografija. U tom kutku postavljen je i pianino kojeg nam je ustupilo šibensko ‘Kolo’, a u predvorju se nalazi i Arsenova bista koju je izradio glazbenik Boris Leiner” – kazala je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik koja upravlja ovim prostorom. Prigodno, prva izvedba u prostoru u kojem će se u budućnosti „skućiti“ svi oblici umjetnosti, bila je Arsenova Moderato cantabile, u izvedbi Matije Dedića i Gabi Novak.

Obnova prostora je bila dugotrajna i financijski izazovna, no rezultat je premašio očekivanja. Posebnost dvorane je modularni pod koji omogućava brzu i jednostavnu transformaciju prostora prema potrebama različitih vrsta događanja što Kuću umjetnosti Arsen čini inovativnom i jedinstvenom kulturnom infrastrukturom u Hrvatskoj.

Program ove uzbudljive nove šibenske lokacije nastavit će se odvijati u različitim smjerovima, a više informacija o Kući kulture Arsen dostupno je na www.kucaarsen.hr, a novosti iz programa i ponude potražite i na službenom Facebook te Instagram profilu.

Foto: PR