U posljednjih nekoliko godina otkrili smo modne brendove novije generacije koji su se specijalizirali za dizajn cipela i u kratkom roku dobili ogromnu količinu modnih sljedbenica. Na tom popisu nalazi se i Gia Borghini, brend koji se inovativnim dizajnom i suradnjama s modnim insajdericama nametnuo na globalni radar. Sada je tu i specijalna Gia Borghini kolekcija ostvarena s Rosie Huntington-Whiteley, čiji su party modeli cipela ultimativni izbor za ljeto. 

Priča o brendu Gia Borghini kreće 2016. godine, a ‘zakuhala’ ju je talijanska poduzetnica i dizajnerica Barbara Borghini. Modna marka koja je nazvana po njenoj kćeri Ginevri počela se baviti ručnom proizvodnjom ženskih cipela u svom ateljeu u Firenci, stavljajući naglasak na minimalistički dizajn, neutralnu paletu boja i udobnost. Trendseterice su brzo prigrlile Gia Borghini modele, no dolazak u mainstream vode brendu su ipak osigurale suradnje s modnim insajdericama, koje je Barbara počela prakticirati u 2019. godini. Tada je modnoj publici predstavljena prva suradnja sa skandi ikonom Pernille Teisbaek, koja se uspješno nastavila sve do danas.

U međuvremenu je svoj obol Gia Borghini kolekcijama dala i Rosie Huntington-Whiteley, s kojom brend i dalje nastavlja suradnju i na samom početku ljeta predstavlja jednu ekskluzivnu liniju. U središtu ove najnovije kolekcije nalaze se ultimativne party cipele za ljeto, koje spajaju minimalizam slavnog modela s maksimalizmom party garderobe. Gia Borghini modele za ljeto karakteriziraju jednostavni oblici i siluete, luksuzni materijali i uglavnom neutralne nijanse, s dodatkom pokojeg zaigranog akcenta, poput dekorativnih kristala ili upečatljive ljubičaste boje.

Japanke na platformu i petu te natikače na block petu, modeli su uključeni u ovoj specijalnoj liniji koja je dostupna isključivo na Browns Fashion.

Foto: Gia Borghini