Eto je neobavezni kolektiv dizajnerica poduzetnica koje stvaraju zanimljive i prepoznatljive prozivode s hrvatskim potpisom.

Upoznale su se na jednom sajmu na kojem su gostovale i shvatile da ih je spojilo slično razmišljanje o dizajnu. Zajedno su pokrenule brend Eto koji čini serija proizvoda za svakodnevnu uporabu je pažljivo osmišljena s ciljem da se pri izradi maksimalno koriste reciklirani, prirodni ili ekološki materijali, domaće sirovine i ručni rad ili male manufacture domaćih proizvođača.

“Nepretencioznim i razigranim oblikovanjem želimo unijeti radost u vaš dom. Brend Eto objedinjuje različite kolekcije proizvoda za osobnu i kućansku upotrebu, rasvjetna tijela, suvenire, torbe i ostalo. Svaki proizvod živi ideju dizajnera na svoj osebujan način. Kolekcije inspirirane glagoljicom (držači za knjige, podmetači, ogrlice s privjescima), kolekcije za serviranje namirnica (pladnjevi, daske za rezanje, podlošci za čaše) ogledala inspirirana geometrijskim tijelima, sjenila za lampe, kolekcije didaktičkih igara (taktilne, auditivne, motoričke) Sve kolekcije su nastale neovisno jedna od druge i reflektiraju individualne pristupe dizajnerica” kažu o svom dizajnu koji su prvi puta predstavile 2017. godine na Zagreb Design Weeku, a tamo ste ih mogli sresti i ove godine. Više informacija o ovom brendu pratite putem društvenih kanala Facebooka i Instagrama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ETO design (@eto.designshop)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ETO design (@eto.designshop)

Foto: Eto Facebook