Jučer navečer je  The Hollywood Reporter objavio ozbiljne optužbe protiv zvijezde serijala “Seks i grad”, Chrisa Notha. Prema objavljenom, dvije su se žene javile (u razmaku od nekoliko mjeseci i bez prethodnog znanja jedna o drugoj) kako bi optužile glumca za seksualni napad. Nedavna promocija And Just Like That pokazala se kao okidač trauma

Kako bi zaštitili njihovu privatnost, The Hollywood Reporter koristi lažna imena. Jedna žena, Zoe, imala je 22 godine u vrijeme kada ju je Noth navodno odveo u svoj stan i silovao 2004. Upravo je završila fakultet te dobila posao u uglednoj tvrtki u Los Angelesu gdje je Noth bio klijent. “Ovo je bio vrhunac Seks i Grada”, rekla je. “Bio nam je kao bog u firmi.”

Druga žena, Lily, imala je 25 godina kada je napadnuta 2015. Bila je poslužiteljica u VIP dijelu sada zatvorenog njujorškog noćnog kluba No.8 kada ju je Chris pozvao na večeru. Vrijeme koje je odredio značilo je da je kuhinja bila zatvorena pa su pili vino za šankom sve dok Lily nije rekla da se “osjeća kao da gubi svijest”. Glumac ju je odveo u svoj stan gdje je napadnuta. Noth je tada imao 60 godina, bio oženjen i imao jedno dijete.

Chris Noth demantira optužbe

“Nisam sigurna kako se ponašate prema ovoj vrsti priče i kako pronalazite druge žrtve”, napisala je Lily u e-mailu The Hollywood Reporter  u kolovozu, dok ih je Zoe kontaktirala u listopadu. “Kad sam ga vidjela u ponovnoj ulozi mr. Biga, to je pokrenulo nešto u meni”, rekla je. “Toliko sam godina to iskustvo držala zakopanima.” Odlučila je da je vrijeme “da ga razotkrije javnosti “.

Noth je brzo demantirao sve optužbe. U izjavi za medije rekao je: “Optužbe protiv mene koje su iznijeli pojedinci koje sam upoznao prije puno godina, čak i par desetljeća, apsolutno su lažne. Ove priče su mogle biti od prije 30 godina ili prije 30 dana – ne uvijek znači ne – to je granica koju nikad nisam prešao. Susreti su bili sporazumni. Teško je ne dovesti u pitanje vrijeme izlaska ovih priča. Ne znam sa sigurnošću zašto se sada pojavljuju, ali znam ovo: nisam napao te žene.”

Nakon optužbi, Peloton je povukao svoju nedavnu reklamu And Just Like That s glumcem, a mi se ne možemo zapitati – je li ovo možda razlog zašto je prva epizoda serije završila kako je završila? 

Fotografija: Jason Merritt/Getty Images