Keanu Reeves nastupio je sa svojim nedavno ponovno okupljenim alternativnim rock bendom prvi put u 20 godina na festivalu BottleRock u Napa Valleyu.

Bend Dogstar – koji također uključuje Roberta Mailhousea i Bretta Domrosea – izveo je pjesme iz Our Little Visionary iz 1996. i Happy Ending iz 2000. godine. Odsvirali su i pjesme s nadolazećeg albuma pod nazivom ‘Glimmer’ i ‘Flowers’.

Keanu je bio malo nervozan zbog nastupa, ali Mailhouse ga je smirio: “Bio je jednostavno super pozitivan. Stalno je ponavljao: ‘Slušaj glazbu. Samo budite prisutni u pjesmi i ona će krenuti odatle’, piše San Francisco Chronicle.

Dogstar je nastao sredinom 90-ih s Reevesom kao basistom i pratećim vokalom, Mailhouseom kao bubnjarom i perkusionistom, Domroseom kao gitaristom i pjevačem. Greg Miller također je svirao gitaru i pjevao s bendom do svog odlaska 1995. godine.

Prvi EP benda, Quattro Formaggi, objavljen je 1996., nakon čega su uslijedila dva albuma, Our Little Visionary iz 1996. i Happy Ending iz 2000., kao i jednokratna obrada Mr. Biga “Sjaj” 2004.

Tijekom početka Dogstara, bend se pojavio u filmovima uključujući Me and Will iz 1999. i Ellie Parker iz 2005. Također su svirali kao predgrupa na koncertima Davida Bowieja i Bon Jovija.