Sigurni smo da će se većina složiti s nama kad kažemo da je cheesecake slastica koju nikad ne odbijamo – kako naručiti tako i napraviti. Upravo zato obožavamo isprobati nove recepture i okuse koji ovaj slastan desert čine još boljim!

U tome nam je nedavno pomogla domaća influencerica Kate Sušić na čijem Instagram profilu, osim modne i beauty inspiracije, crpimo ideje i za slasne kolače. Kate je prije nekoliko dana na društvenim mrežama napravila pravu pomutnju neodoljivo privlačan fotografijama cheesecakea, a zapravo se radi o baskijskom cheesecake kolaču. Naime, ova slastica karakteristična je po iznimno kremastoj, mazivoj teksturi, a od običnog cheesecake razlikuje se po tome što nema uobičajenu podlogu.

Stoga, kako biste i vi ovaj kolač pripremili s lakoćom, u nastavku prenosimo recept prema kojem je Kate napravila svoj!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Sušić (@katesusic)

Baskijski brownie pistacija cheesecake / promjer kalupa 20 cm

Sastojci za brownie:

  • 85 g maslaca
  • 70 g šećera
  • 30 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 80 g brašna
  • 25 g kakaa u prahu
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • prstohvat soli

Sastojci za cheesecake:

  • 400 g krem sira
  • 320 g namaza od pistacije
  • 30 g brašna
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 žlica arome vanilije
  • 3 jaja
  • 2 žlice šećera

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 230 °C, a kalup za pečenje obložite papirom za pečenje. Zatim otopite maslac i čokoladu te nekoliko minuta miksajte jaja i šećere.
  2. Dodajte im otopljenu čokoladu i maslac, a zatim prosijano brašno i kakao. Izlijte smjesu u kalup i stavite u hladnjak.
  3. Izmiksajte krem sir s namazom od pistacije pa dodajte jedno po jedno jaje te aromu vanilije i brašno. Na kraju dodajte šećer i vrhnje.
  4. Prelijte smjesu s pistacijom preko brownie smjese te nekoliko puta lupite kalup od stol kako bi izašao zrak.
  5. Pecite 20-25 minuta na 230 °C, a nakon što se cheesecake malo ohladio, stavite ga u hladnjak na još najmanje četiri sata prije posluživanja.

Foto: Instagram, Pexels