La Roche-Posay Cicaplast jedan je od najpopularnijih proizvoda koji se može pronaći u kozmetičkim torbicama većine žena, a sve zato što je riječ o masti koja štiti i umiruje kožu te obnavljana njezinu barijeru. Međutim, na domaće tržište nedavno je stigla i CeraVe varijanta istog proizvoda, a radi se o Intensive Repair Ointment masti.

CeraVe Intensive Repair Ointment predstavlja revolucionarni pristup u njezi kože, a razvijen u suradnji s vodećim dermatolozima za intenzivno obnavljanje i zaštitu vrlo suhe, oštećene i puknute kože. Mast je primjenjiva na različite dijelove tijela, uključujući lice, tijelo i usne te pruža trenutno olakšanje i dugotrajnu njegu. Ključni sastojci ovog proizvoda su tri esencijalna ceramida i hijaluronska kiselina koja potpomaže u obnovi kožne barijere. Također, CeraVe Intensive Repair Ointment sadrži i pantenol koji djeluje smirujuće na iritacije ili ozljede kože te pomaže u bržem oporavku.

Što se tiče same teksture, izuzetno je maziva i stvara zaštiti sloj koji djeluje poput flastera, međutim, omogućava koži da diše čime se potiče prirodni proces obnavljanja. Također, zahvaljujući visokoj toleranciji i dermatološki testiranoj formuli, CeraVe Intensive Repair Ointment mast pogodna je za uporabu čak i na izuzetno suhoj i osjetljivoj koži jer ne sadrži mirise, hipoalergena i nekomedogena je. Sama uporaba je vrlo jednostavna i jedino što treba paziti je da ne dođe u kontakt s očima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CeraVe Hrvatska (@ceravehrvatska)

Nadalje, beauty entuzijasti ovaj proizvod preporučuju imate li običaj (i potrebu) prakticirati ”slugging” metodu njege. Riječ je o skincare rutini koja se fokusira na intenzivno hidratiziranje kože i zaštitu kožne barijere, a glavna svrha je spriječiti gubitak vlage tijekom noći. Ova metoda najbolja je za one sa suhom kožom ili osobe koje se svakodnevno izlažu hladnoći, dok svi ostali tipovi nisu dobri kandidati.

Foto: Instagram / @idaerikssoon