Ponukana gledanjem Sotheby’s aukcije Modern Evening Auction zasvrbjeli su me dlanovi i krenula sam u pregledavanje radova domaće umjetničke scene. Osim stvarno odličnih radova; slika, skulptura i sl, malo sam zapela na ilustracijama i printevima. I osvijestila da su oni odličan prijedlog i za poklon – sebi ili dragoj osobi. 

Cella i njezine jesensko-zimske ilustracije

U moru odličnih umjetnika i umjetnica jedna se ističe. Posebnog, nježnog i lirskog senzibiliteta, s motivima koji prate osjećaje, promjene, ljudske promjene, no i one u prirodi, promjene flore i faune… Mnijene godišnjih doba radovi Celle Anite Celić nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Iako se možda ne uklapaju u vašu estetiku (kao što ja često nisam sigurna uklapa li se u moju ili ne, ali nekako ne mogu prestati gledati u njih!), sigurno će biti odličan izbor za poklon za dragu vam osobu.

Način na koji Cella lovi lišće koje pada, grane koje se njišu ili tišinu pod snježnim pokrivačem, na rubu šume, direktno dira svakog promatrača. Glavi protagonist svakog djela, prikaza je zapravo osjećaj, a koji ova umjetnica s takvom lakoćom prenosi na papir. Kada gledamo, promatramo njezine radove možemo “čuti” pjesme nekih od velikih pjesnika; evo, kada ja gledam njezine jesenske printeve odmah mi na pamet pada Jacques Prévert i njegova pjesma “Uvelo lišće”, posebno u izvedbi Yvesa Montanda. Na francuskom jeziku, naravno. Probajte spojiti senzacije dok promatrate njezine radove, pustite zvučni zapis upravo ove pjesme i poslušajte. S odabranim radom nećete pokloniti likovno djelo, poklonit ćete osjećaj.

Printevi se mogu naručiti u više dimenzija i formata. Umjetnicu slobodno kontaktirajte putem FB ili INSTA službenog accounta.