(BVLGARI gala dinner, BVLGARI Brand Event 2016, Monaco/Getty Images for BVLGARI)

Talijanska tvrtka specijalizirana za izradu luksuznog nakita Bulgari, donira 500.000 eura za istraživanje i razvoj arheološkog nalazišta i trga Area Sacra di Largo u Rimu, koji će prvi puta biti redovito otvoren za posjetitelje.
Iznosu će biti dodano i preostalih 485.594 eura koji su prethodno izdvojeni za obnovu Španjolskih stuba, po sporazumu iz 2014. godine kada je Bulgari potpisao da će sva preostala sredstva biti dodijeljena za obnovu očuvanja rimske baštine
‘Jako smo ponosni na ovaj dar koji dajemo ‘vječnom gradu’, nakon obnove Španjolskih stuba, koje su oduvijek bile mjesto susreta domaćih i stranih turista, ponavljamo obnovu drugog arheološkog mjesta koje je duh i centar talijanskog glavnog grada. Posjetitelji će se napokon moći diviti ljepotama i ostacima kulture starog Rima u samom centru grada, koji je okružen renesansnim i srednjovjekovnim zgradama. To je kulturni duh koji samo grad poput Rima može ponuditi.’ – rekao je Jean-Christophe Babin, izvršni direktor Bulgari Grupe.

(BVLGARI gala dinner, BVLGARI Brand Event 2016, Monaco/Getty Images for BVLGARI)

Sredinom 2021. godine se očekuje završetak radova koji će napokon omogućiti nesmetano i sigurno istraživanje područja, a nalazište žele pretvoriti u muzej te dodati cijeli niz dodatnih usluga.

CC

Područje Area Sacra di Largo je najveći kompleks iz doba republike. U njemu se nalaze četiri rimska hrama koji datiraju od 4 do 2 stoljeća prije Krista, te tragično mjesto ubojstva Julija Cezara 15. ožujka 44. godine prije Krista.
Konačno će Rim, glavni grad talijanske povijesti i suvremenog života moći uživati u najomiljenijom arheološkom nalazištu u srcu grada, i to zahvaljujući Bulgariju’- izjavila je gradonačelnica Rima Virginia Raggi, dodajući kako je cilj povećati kulturne znamenitosti u gradu.
Bulgari kontrolira LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton korporacija, koja se i ovoga puta itekako dokazala podupirući kulturu i nasljeđe starog Rima. Bravo za Bulgari!