Jedna od najuznemirujućih SF trilera vraća se po šesti put, na oduševljenje mnogih obožavatelja, ali i kritike. Evo što se zna

Bez obzira volite li ovakav tip serije ili ne, distopijski SF triler sigurno je zaokupio vašu pažnju. Nepredvidljiva, okrutna, relevantna i zavodljivo strašna već godinama izaziva rasprave na društvenim mrežama i forumima te mnoge kritičare, ali i sociologe, sustavno intrigira.

Jedna je od rijetkih serija koje uspiju uznemiriti, ali i istovremeno biti malo predvidljiva, upravo zato što nam se, gledajući je, ostvaruju najgori scenariji o tehnologiji, čije probleme vidimo u određenim situacijama. No ne baš na tolikoj razini koju odvede upravo ovo “crno zrcalo”.

Black Mirror, scena

Sve u svemu, nije baš iznenađujuće što Netflix radi na još jednom dijelu distopijske serije usmjerene na tehnologiju, ali čini se da će naš sljedeći osjećaj vezan za Black Mirror biti malo drukčiji od onoga što smo vidjeli prije.

Kako je izvijestio Variety, nova sezona dobila je zeleno svjetlo i trenutno je u pretprodukciji, a o detaljima se uglavnom šuti. Za razliku od interaktivnog (koji je također privukao veliku pažnju!) Black Mirror: Bandersnatch i pet sezona koje su došle prije njega, antologijska šesta serija Black Mirrora navodno se sastoji od više epizoda i ima više “kinematografskog opsega”, što je vjerojatno znak da je serija krenula još jače, i više.

Što god spremali u svom distopijskom laboratoriju, ne sumnjamo da ćemo biti užasnuti i da će o tome svi govoriti. Veselimo se!