Bella Hadid je zvijezda o čijem se izgledu vjerojatno najviše šuška proteklih godina. Kako i ne bi, kad na svom izgledu zarađuje milijune, dok u isto vrijeme, ipak postoje određena, ajmo reći odstupanja, od njezina prethodna izgleda

Nemamo ništa protiv operacija, svakom njegovo, no problem nastaje kada se izgled potpomognut operacijama predstavlja kao prirodan i na taj način utječe na samopouzdanje djevojčica, djevojaka i žena diljem svijeta. Kao da društvene mreže nisu dovoljne. Štoviše, Bella Hadid je nedavno proglašena i najljepšim licem na svijetu. Da, lijepa je, ali naravno da se pravom mnogi pitaju je li to u redu reći, s obzirom na to da se radi o – umjetnoj ljepoti? Naime, manekenku su optužili da je napravila puno operaciju kako bi izgledala kao slavna Carla Bruni, no čini se da smo u tom uvjerenju, napola, ipak pogriješili. Valjda.

U nedavnom intervjuu, Hadid je nakon godina negiranja otkrila da je ipak napravila operaciju nosa, no da je to jedina intervencija na licu koju je imala. Filer, botoks, mačje oči… Bella navodno nije napravila ništa od toga, ali ako vas zanima kako je moguće da joj lice izgleda tako definirano, odgovor je – ljepljiva traka za lice. Iako ćemo pustiti sa strane misao da ako je jednom eksplicitno lagala da ništa nije napravila, zašto ne bi ponovno i to oko očite rinoplastike sa samo 14 godina (!), ipak ćemo baciti oko na te, famozne, nevidljive ljepljive trake.

Ljepljiva traka za lice u svijetu ljepote zapravo nije ništa novo, ali vjerojatno smo tek u posljednje vrijeme postali svjesni snage koju ima. Drag queens godinama koriste prozirnu ljepljivu traku kako bi im oči izgledale koso, jagodice veće, a čeljusti definiranije. Na ovaj način dobivate efekt zatezanja lica ali nikad brže i definitivno nikad lakše i neivazivnije. 

@mikimakeupco Eye lift using face tapes ✨ #makeuphack #makeupvideo #facetapes #makeuphacks ♬ Beggin’ – Måneskin

Ako želite isprobati ovaj trik, obavezno nanesite trakice na suhu, čistu kožu kako bi duže trajale, bez pomicanja. Ako se vidi da ih imate na licu, možete ih zamaskirati puderom – neće biti nevidljivi, ali će se svakako manje primijetiti.

@chloewaterz Watch the change happen in real time #materialgirl #facetape #makeuptrick #makeup #cooltrick #tapetricks ♬ Material Girl – Madonna

Evo, sada svatko od nas može izgledati kao Bella, i to bez operacije! Valjda. 

Fotografija: Andreas Rentz/Getty Images