Bilo da ste modni entuzijast ili netko tko si jednostavno želi olakšati jutarnji izbor odjeće, aplikacije koje umjesto vas slažu kombinacije s vašom odjećom su nešto što morate isprobati. Naime, u svijetu kada digitalno apsolutno dominira, zašto se ne bismo koristili svim benefitima i ubrzali svakodnevne rutine.

Ove aplikacije vođene su umjetnom inteligencijom i otvaraju potpuno nove mogućnosti za eksperimentiranje s odjećom, pružajući personalizirane savjete i inspiraciju za svakodnevne outfite. Aplikacije koriste napredne tehnologije kao što su primjerice prepoznavanje slika ili analiza podataka kako bi analizirale vaš postojeći ormar, pratile modne trendove i predložile kombinacije koje odgovaraju vašem stilu, obliku tijelu i prigodama.

Ako želite na vlastitom primjeru isprobati kako ovo funkcionira u praksi, u nastavku smo izdvojili nekoliko popularnih aplikacija za slaganje outfita!

PUREPLE

Ova aplikacija djeluje kao pravi virtualni stilist jer vam predlaže kombinacije temeljene na komadima odjeće koju posjedujete. Također, odjeću posebno kategorizira prema kroju, sezoni, prigodi i slično te je osim standardnih kategorija, moguće dodati i nove koje još bolje opisuju vašu odjeću. Isto tako, zahvaljujući moćnim mogućnostima filtriranja, točno ono što tražite možete pronaći u svega nekoliko sekundi.

ACLOSET

Kako biste kreirali svoj digitalni ormar, kao prvi korak nameće se fotografiranje odjeće koju želite uvrstiti u aplikaciju. Zatim aplikacija sama organizira odjeću i sve komade čini preglednima. Kao jedna od najvećih posebnosti ove aplikacije ističe se mogućnost kupnje odjevnih komada drugih korisnika što je sjajan način za poticanje održivije modne svijesti, odnosno cirkularnog modnog modela.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tezza (@tezza.barton)

SAVE YOUR WARDROBE

Ovo je jedna od najpopularnijih aplikacija za kreiranje kombinacija, a funkcionira vrlo slično kao i prethodni primjeri. Odjeću je potrebno fotografirati i postaviti u aplikaciju nakon čega će ona sama sortirati komade. Također, osim što vam aplikacija predlaže što odjenuti, moguće je upisati i svoje želje za određenu kombinaciju, primjerice detalje, boje, kroj… nakon čega će aplikacija maksimalno udovoljiti onome što ste napisali i sugerirati fora ideje.

Foto: Unsplash, Instagram / @hoskelsa