Svi znamo da su Bale u Istri nezaobilazna ljetna destinacija. No, jeste li znali da se trenutno tamo događa jedan mali šarmantni Advent? Sada znate, a mi vam preporučujemo da ga svakako posjetite.

Ovu intimnu retro božićnu bajku potpisuje šačica entuzijasta iz Bala koji nisu željeli dopustiti da mjesto preko zime bude prazno, da ljudi nemaju gdje sjesti, popiti kuhano vino ili topli gin, pojesti nešto fino, i to sve skupa zapakirano u božićnu priču na adresi trg Tomaso Bembo, odmah ispred Kaštela Soardo – Bembo.

advent bale

advent bale

„Za kreativu i uređenje je odgovoran moj suprug Stefano Mužina i baljanski umjetnik Naser Hamza koji su u dogovoru napravili pravu retro božićnu bajku. Kročite nogom u grijani šator i imate osjećaj da ste došli kod bake doma. Divno zar ne?“, govori nam Sanda Mužina, jedna od šačice s početka priče uključena u ovogodišnje #baljanskoadventovanje, kako smo je i pronašli na Instagramu.

advent bale

„Oduševljenja ovim prostorom ne nedostaje i presretni smo što smo u ovako divnom mjestašcu u kojem imamo i bar, San Tommaso, uz pomoć općine Bale, stvorili kutak u kojem možete piti vruće napitke i probati jela koja je chef Jan Medak pripremio samo za ovo vrijeme i to kroz cijeli prosinac.“ Pitali smo Sandu što nam se sve nudi u Balama s potpisom Jana Medaka, a ona nam je otkrila i pozvala sve koji su u blizini da im se pridruže: „Tu su istarske kobasice kuhane u vinu, sarma u paninu, porchetta i šugo od hobotnice i od divljači, a knedle se nude od Nutelle, Raffaella, Ferrera, bajadere, šumskog voća i pistacija. Što se pića tiče čekaju vas kuhano vino te zimski topli gin, whiskey, rum, rakije raznih okusa, čokolada.“

advent bale

advent bale

advent bale

Dobra vijest otvoreni su svakim danom do ponoći, a više informacija pratite ovdje.

Foto: IG @Sanda_stefanova