Renata Sladović koja stoji iza gastro Instagram profila foodformood_r svako malo nas iznenadi receptom koji se bazira na vrlo uobičajenim jelima, ali s malim twistom koji im daje baš posebnu notu

Tako je bila i ova malo drugačija verzija obožavane kremaste juhe. Ova krem juha od pečene rajčice i svježe crvene paprike s kokosovim mlijekom zagrijala nas je u ovim jesenskim danima i oduševila nepce.

Krem juha od rajčice Renata Sladović foodformood

Kako je sama Renata rekla, “Strašno volim guste juhe, pogotovo juhu od rajčice, a kad još dodate pečenu crvenu papriku i kokosovo mlijeko dobijete finu, gustu, kremastu juhu koja je potpuno neodoljiva.” Potpisujemo od riječi do riječi! Kokosovo mlijeko daje bogatiji okus i gustoću te je čini savršenom juhu za nadolazeće hladne i kišne dane. Donosimo ovaj fantastičan recept u u prilogu, a ako već niste, Renatu zapratite ovdje

Sastojci

400 g rajčica (rajčicama zarežite X na vrhu)

2 velike crvene paprike, narezane na četvrtine

1 veliki crveni luk

4 režnja češnjaka

1 žličica morske soli

1/2 žličice crnog papra

2 grančice svježeg timijana

3 žlice maslinovog ulja

3 žlice soka od limuna

400 ml kokosovog mlijeka (1 limenka)

Krem juha od rajčice Renata Sladović foodformood

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.U lim za pečenje dodajte sve sastojke osim limunovog i kokosovog mlijeka. Rajčice stavljate cijele samo na vrhu rajčice zarežite, papriku i crveni luk izrežite na četvrtine. Češnjak stavljate cijeli. Pecite 40 minuta ili dok ne postane savršeno zlatno i pečeno.Kada je pečeno premjestite u blender, dodajte kokosovo mlijeko i limun. Pomiješajte dok ne postane glatko. Budite oprezni pri radu s vrućim sastojcima u blenderu, možete ostaviti da se ohladi, a nakon miješanja juhu zagrijati kao dodatnu mjeru opreza. Poslužite vruće sa svježim timijanom i malo maslinovog ulja!