Čak i ako niste ljubitelji slatkog poput nas, desert na koji ćemo uvijek pristati je cheesecake zbog njegove osvježavajuće kiselkaste arome i voća kojemu ne možemo odoljeti
Bilo da je s keksima ili biskvitom, pristajemo na sve varijante, a nakon što smo otkrili sladoled, instantno je zasjeo na prvo mjesto. Svega nekoliko sastojaka i jednostavan način pripreme ono je što će sigurno osvojiti i one koji nisu toliko vješti u kuhinji. U nastavku vam donosimo recept koji će vam idealno poslužiti za sve one vruće ljetne večeri i partyje koje planirate raditi.
Sastojci:
150 g jogurta
350 g mascarpone sira
20-30 g šećera
2 pakiranja Bourbon vanilin šećer
2 velike žlice limunovog soka
marmelada po želji (jagoda, malina, borovica…)
Prvi korak koji morate napraviti jest mascarpone, jogurt, vanilin šećer i limunov sok izmiješati mikserom ili pjenjačom. Potom je potrebno marmeladu koju ste odabrali odvojeno promiješati kako biste dobili glatku kompaktnu smjesu. Kremu koju ste prvotno dobili od mascarponea pomiješajte s marmeladom i ulijte u kalup za sladoled (bilo kakav će poslužiti), stavite štapić te ostavite u zamrzivaču najmanje šest sati, no najbolje bi bilo da sladoled odstoji preko noći.
Fotografija: Shutterstock
Ovaj članak originalno je objavljen na ljepotaizdravlje.hr